https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 19 oktober 2011

Öppna fönstret mot världen med Al Jazeera

Vilken liten trång värld de svenska media visar. Mediastormen i ankdammen mot Juholt förra veckan fick ta all plats. Än en gång är jag glad över mitt beslut att aldrig köpa kvällstidningar. Men man kunde heller inte slå på teve eller radio utan att dränkas i flåsiga reportrars egna spekulationer.
Då är jag så glad över att Ellen och jag lade till nyhetskanalen Al Jazeera på engelska i vårt teveutbud. Världen öppnar sig. Det finns inte bara Sverige, det finns inte bara Europa. Från alla hörn av världen strömmar det in intressanta aktuella rapporter som inte ens blir en notis i våra västcentrerade media. Jag är så tacksam för det. Det är som ett fönster mot HELA världen. Testa du också. Reportage, analyser. från hela vår värld.  Intressant är det också att det är  många kvinnliga reportrar och nyhetsuppläsare.

4 kommentarer:

Evas blogg sa...

Ja det är en mycket bra kanal.

Granne med potatisodlaren sa...

Ja det är en viktig kanal. Diskuterade just med en kompis om när vi mötte deras två mellanchefer våren 2000. Då var det en obskyr kanal som ingen kände till. Men sen kom 11 september och Aljazeera började sända på engelska.

Anonym sa...

Så kul reportage och härligt med ett bredare perspektiv på världen!
LeBoeuf

Evas värld sa...

Favoritprogram LeBoeuf!