https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 14 januari 2012

Hur farligt är det för barn med leksaker med magneter i?

Granen är plundrad, utslängd på balkongen. Alla mina fina kulor är nerpackade. Adventsstakarna likaså. Jag har dammsugit barr hela dagen. Och lär väl så få göra ett långt tag framöver. Milton har åkt hem efter att ha plundrat granen med mig. Han älskar att hjälpa till.
Milton göra kaffe, erbjuder han sig och vet precis vilka knappar han ska trycka på på min espressoapparat. Han har också lärt sig vilken lättlockad människa hans farmor är.
Farmor bygga lego, sitta här, meddelar han.
Miltons bokstäver, säger han och tar stolt fram sin låda med en massa bokstäver med magnet bakom.
M som i Milton säger han, E som i Eva. Leka?

Men lådan med bokstäver oroade mig. Först var det jättekul, sedan läste jag varningstexten på omslaget som jag missat i min hänförelse över hur roligt det var att leka bokstäver. Och den varningen kan skrämma vem som helst. "Magneter kan orsaka allvarliga skador och dödsfall. Uppsök omedelbart läkare om någon har svalt eller andats in magneter." Uppfordrande text som kan skrämma slag på en orolig typ som jag. Först ställde jag undan lådan, sen konfererade jag med folk och alltså han kan inte få in bitarna i munnen, magneterna ligger inbäddade i trä... men ändå. Och hur gör man för att andas in magneter... Någon som vet? Eller som har synpunkter på magneter i leksaker? Jag hade inte riktigt förstått detta. Milton har Muminfigurer också med magneter på baksidan...

Hur har ni det med magneter och barn?

2 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Hmmm...har inte hört talas om det där med magneter faktiskt. Vår dotter har alltid haft liknande saker som Milton med magneter. De har aldrig kommit loss i alla fall. Det är väl då risken finns antar jag!

Karin sa...

Det påminner lite om varningstexter på jordnötspåsar: "Kan innehålla spår av nötter!"