onsdag 29 februari 2012

Reslysten mor får barn som drar iväg ut i världen

För ett år sedan kände jag lätt panik. Yngsta dottern skulle åka till Sydamerika och bland annat luffa runt i diverse länder, mellandottern skulle bryta upp från Stockholm för att förverkliga drömmen att studera ett år i Italien. Det kändes märkligt att båda skulle åka iväg. Jag måste erkänna att det gjorde lite ont i mig och jag oroade mig trots att de båda är synnerligen kompetenta och resvana. Nu har året gått, de har båda upplevt sina härliga äventyr och för tillfället är de hemma igen. Elin landade idag med allt sitt bagage. Det känns härligt.
En gång i tiden var det ju jag som drog iväg med dem till olika länder, på äventyr, som talade om hur mycket jag älskade att resa och uppleva olika länder i världen.. Jag har själv alltid rest så det är klart att mina barn blir likadana (jo de har en far också, han är sådan han med...).

Jag förstår dem ju så innerligt väl. Fick just mail från en vän som kom från Vietnam för några dagar sedan och är förtjust som jag. Dit längtar jag. Om jag kunde hitta ett sätt att få sitta en månad i Hoi An på favorithotellet Ha An och skriva... det vore lycka. Se frukostbilden ovan!
Precis som de drömmer jag ständigt om nya resor... men de verkar vara mindre oroliga när jag reser iväg än jag är när de drar ut i världen.

6 kommentarer:

Marina sa...

Jag förstår dig precis! Det är aldrig roligt när barnen drar iväg, fast samtidigt så är man lite stolt över att dom gör det... I vårt fall är vi lite bakvänt läge, eftersom det är hon som inte reste, och är kvar i Sverige, som är "längst bort". (Jag har precis ätit en lunch som såg ut ungefär som din tallrik på bilden, så jag förstår din längtan!) /Marina

Karin sa...

Jag vad ska man säga, annat än glädja sig åt att de kommer hem emellanåt och kanske till och med blir kvar! Ena veckan vackra bilder från ett kallt Kazakstan och i dag på morgonen ett brev från inre Mongoliet. Och om jag någon gång har dristat mig till att kommentera mina barns myckna resande höjer de bara ett ögonbryn och frågar: "And who is talking?"

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Marina! Så är det ibland är långt borta ändå väldigt nära, i synnerhet idag när man så lätt når varandra. Minns när sonen åkte jorden runt och skrev fantastiska mail till mig...
Ha Ans frukost drömmer jag för övrigt ofta om....

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Karin, eller hur... på tal om resa: När åker vi?

Elin sa...

Haha, precis. Längtan efter att se världen, möta nya människor och fortsätta vara nyfiken och äventyrslysten är ju e av de finaste sakerna ni överfört på oss:)

Anonym sa...

Coraz dokładniej [url=http://przesylki-kurierskie-info.com]przesyłki kurierskie[/url] myślisz o przeniesieniu swojej działalności do internetu? Znakomita decyzja! Otworzysz przed sobą możliwość dotarcia do o wiele potężniejszej dozy potencjalnych konsumentów, znacząco pomniejszasz koszty wiedzenia działalności i zdołasz liczyć na to, że Twój towar rozejdzie się o wiele szybciej.
Aby jednak móc osiągnąć triumf, potrzebny jest Ci odpowiednio zbudowany sklep internetowy. Zdajemy sobie sprawę świetnie, że w sieci dostępnych jest aktualnie wiele aplikacji bezpłatnych sklepów, ich funkcjonalność jest jednakże przesyłki kurierskieprzeważnie ograniczona. Jeśli natomiast interesuje Cię sklep z prawdziwego zdarzenia, który będzie w pełni profesjonalny, powinieneś skorzystać z pomocy profesjonalistów, którzy naszkicują go i zbudują od samych podstaw.