https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 2 maj 2012

Inte bara ord övertygar - stämning skapas med musik och poesi


1 maj 2012.
Mer kultur nästa år, mer musik, fler fladdrande fanor och max två tal! Det är inte bara orden som övertygar, stämning skapas med musik och poesi. Med kultur!
Det var överdådigt vackert i Kungsträdgården med alla de blommande träden. Underbart att demonstrera i solsken.
Roligt att lyssna till Jonas Sjöstedts välformulerade och entusiastiska tal.
Men: Bakläxa för den tråkiga demonstrationen - mycket folk men nästan ingen musik!  Jag har aldrig gått i en så musikbefriad demonstration. Inte förrän vi kom till Kungsan hördes Internationalen.  
Jag tycker det ska vara massor av orkestrar och musik i en förstamajdemonstration, Internationalen och de andra sångerna ska eka mellan gatorna och det ska höras entusiastiska rop. Nu var det en trevlig söndagspromenad med massor av folk och många unga familjer - men av kampen hördes nästan ingenting och det var alldeles för få röda fanor.
Samma sak med mötet i Kungsan, jag tror det var fem (!) tal innan Jonas - som alla väntade på - kom. Och där också - alldeles för mycket prat ingen orkar lyssna på och alldeles för lite av entusiasmerande musik!

4 kommentarer:

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Ååååhhhhh

Evas Värld sa...

Maria-Thérèse! Du får komma tillbaka till trädblomingen, nu är det överdådigt vackert.

Anonym sa...

Jag håller med! Kulturen behövs, nu var det alldeles för snällt och mesigt. Tjejerna som spelade trummor livade upp, men det var för lite sånt!
Minns demonstrationerna i Madrid där trumslagare gick i långa rader och trumvirvlarna dånade fram tillsammans med protestropen, det var mäktigt!!
/Elin

Evas Värld sa...

Elin så vill jag också att det ska vara, massor med musik, sång, trumvirvlar. Och inte dessa tråkiga förutsägbara tal utan i stället poetiska appeller! Jonas inramad av musik och kulturkraft!