https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 2 maj 2012

Mitt i det rosa blomregnet satt jag och kände frid och stillhet


Det är bara att erkänna att jag har en period när jag är arbetsskygg. Jag gör saker som på rutin, fullföljer en del uppgifter, men hjärtat och lusten är inte riktigt med. Kanske är jag inte riktigt frisk efter min lunginflammation, kanske behöver jag bara gå in i ett lugnt stilla läge för att samla mina tankar. Det finns ämnen jag vill skriva om, men det vill sig inte.
Ni kanske tror jag är galen med alla dessa blombilder, men idag rymde jag från allt och bara satt en timme i Kungsträdgården, njöt av de otroligt vackra rosa blommorna som nu börjat falla i ett rosa bladregn som täcker marken. Såg alla människor som liksom jag sträckte sina mobiler och kameror mot skyn för att fånga den förgängliga skönheten i de rosa blommorna. Det var så många turister där. Allra flitigast med att fotografera var alla de japanska turisterna. Jag bara satt där. Åt min glass med vanilj och polkagris.
Och jag kände mig inte som en lat och eländig människa.
Jag njöt. Av den frid jag kände. Av att jag inte satt där med dåligt samvete och tänkte att jag borde vara någon annanstans.Jag var just där, i det vackra, det var fint.

6 kommentarer:

Evas blogg sa...

Det gjorde du helt rätt i! Så otroligt vackert!

Anneli sa...

Det är verkligen helt underbart just nu! Nu om någon gång ska man väl kunna unna sig att njuta av livet och allt det fantastiska runt omkring oss.

Evas Värld sa...

Eva! Det är helt enkelt en tid att njuta just nu!

Evas Värld sa...

Jag brukar alltid säga att jag bara vill njuta mellan hägg och syren av hur vackert det är - nu får det bli mellan körsbärsblom och syren

Bo Blomberg sa...

Visst är det härligt! Jag var där i går em också, så varmt och vackert och det är verkligen en njutning att se alla människor där som njuter av denna blomprakt. Och visst är det härligt när det är stugdags! Nån blommande hägg har jag däremot inte upptäckt än, men dom är väl snart på G också... Annars, på vårt land, så är det slånbuskar och hagtorn som är det vackra i maj, men än så länge är det rätt grått i dom, men nu går det fort så man måste väl ner igen och kolla och göra färdigt - fast det blir det ju aldrig...

Cecilia N sa...

Det är ju mycket bättre att du är där och njuter av körsbärsblomningen när det är körsbärsblomning.