https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 27 maj 2012

Jag arbetar vid teakbordet igen i mitt turkosa kök

Ett tag älskade jag att ha ett arbetsrum. Men nu har jag bestämt att jag flyttar hem till köksbordet igen. Inget är som mitt köksbord i teak, mammas och pappas femtiotalsinköp i dansk design med så vackra stolar till. Där skrev pappa alla sina kolumner i Dagbladet i Sundsvall.
Det blir för dyrt med ett rum, dessutom är rummet lite egenartat, det ligger innanför ett annat rum och i det rummet finns de fönster som gör att jag ser ut. Men de som hyr det rummet har satt bokhyllor framför ett av mina fönster så jag stirrar in i bakstycket på en ful hylla i stället ... Borde bli billigare för mig att sitta i en skrubb, tyckte jag då, men jag fick betala som för ett normalt kontor och det är inte skrubben innanför köket värd.
Just nu älskar jag mitt teakbord igen i mitt eget turkosa kök, närheten till espressomaskinen, hemkänslan.


10 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Eva, Nu skulle jag vilja att det inte är tusen kilometer mellan våra köksbord. Vi har en plats i vår ateljé som är utmärkt för skrivande under dagarna. Med ett megastort fönster i väster och utsikt över en skogsbacke.

Din fina turkosa vägg ger en sån'n härlig medelhavskänsla.

Evas Värld sa...

Eva, vad gullig du är! Det vore ett underbart sammanhang att finnas i! men jag är glad över medelhavsköket också:)

Karin sa...

Men, vad fräckt! Bra sätta upp en hylla så där. Utan att rådgöra med dig? Klart du ska jobba i ditt fina kök!

Evas Värld sa...

Karin, visst är det fräckt. Du som sett rummet förstår ju hur skrubbliknande det blir när de satt upp en stor hylla framför ett av de fönster som skulle ge rummet ljus. Hur inspirerande är det att stirra in i bakstycket på en bokhylla?
Hemma bäst med andra ord :)

Anonym sa...

Hej Eva
Nu har jag läst tre av era fyra deckare. Roligt att känna igen sig i Sundsvall. Saker som händer här. Man ska flytta bort G II från torget, synd. Tidspegeln är borta. Casions blev inte på Knaust som är hotell igen utan gamla järnvägsstationen vid E 4. Vissa av personerna i böckerna tyckte jag påminde om Vissa reportrar på Dagbladet, typ rödhårig familjeredaktör och flera personer, skriver inga namn. Vi funderar på att åka till Östersund till helgen, men det ser ut som 3 grader och regn, inte lovande. Om vi åker dit med husbilen ska jag köpa Björnkulla te, det är gott. Squaredansen lockar. Förra helgen var vi Märsta på ett stort convention. Hopaps det kommer mer om famljen på La Stella. Hälsningar Gittan

Evas Värld sa...

Hej Gittan! Vad kul att du läser våra böcker. Jo det finns nog en del att känna igen för den skarpsynta :)
jag är också mycket nyfiken på hur det går för familjen kring La Stella så vi får väl se om det blir en bok till. Glada hälsningar
Eva - och det är eländigt att det ofta ör så kallt i Östersund den fina staden.

cruella sa...

Jag skulle nog aldrig lämna det där fina köket! Otroligt trivsamt ser det ut. Jag jobbade mycket i köket förut, mitt är gult just nu och så fläktar det underbart från balkongen.

Evas Värld sa...

Tack Cruella, jag tycker verkligen om mitt kök! Och gillar att sitta där och arbeta, min pappa satt alltid mitt ibland oss alla med sin knattrande skrivmaskin, helt absorberad av vad han skrev, så är nog jag också. Även från min balkong fläktar det...

Evas blogg sa...

Köksbordet är bäst. Jag sitter oftast vid mitt, trots att jag har ett arbetsrum. Det är vid ett köksbord som kreativiteten flödar. Och ditt teakbord är ett extra fint bord!

Evas Värld sa...

Jaa Eva! Köksbord=kreativitet! Jag älskar mitt bord!