https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 30 juni 2012

Den lille framför det stora havet


Milton ser ut över havet han älskar att bada i. Hans tvååriga logik börjar förstå att andra regler gäller på semester, man får till exempel glass varje dag, inte bara på lördagar. Efter siestan samlar vi snäckor på stranden i två små burkar, den ena ska faster Elin få, den andra faster Ellen. Annars ligger vi i den barnvänliga poolen där han skuttar omkring. Hans föräldrar var på bröllop igår (inte sitt eget!) och gick iväg i vackra kläder medan vi sakta flöt omkring i poolen och trivdes. Så det är underbart.
Men det som inte är underbart är arkitekturen här i La Manga de la Mar som skulle ge vilken arkitekt som helst migrän. Den vackra udden är helt förstörd av stora betongklossar till hus, de ser helt döda ut och de dödar all utsikt och atmosfär. Påminner om en sovjetisk betongförort på sextiotalet.
Hur kan man få förstöra vacker natur såhär? Överallt finns skyltar om att hyra eller köpa, krisen märks.
Men vem kommer att vilja köpa i dessa skräckhus? Som tur är hittade ML till oss små fina låga spanska hus, en idyll nära havet men omgiven av betongklossar. 35 grader. Jag tycker om det. Sol och varmt vatten. Men snart är jag hemma igen.
På ön som är bäst ändå.

1 kommentar:

Anonym sa...

Å vilka söta bilder!!! Å vad mysigt det verkar vara med havet och värmen och att vara tillsammans. Gulle med snäckorna:)
Längtar efter er!!! <3 /Elin