https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 4 juni 2012

När jag blev stalkad av en kvinna som var kär i min man

Jag minns när jag kom till Enskededalens centrum en morgon för att handla och över en hel lång parkgång hittade texten skriven med krita: "Eva Swedenmaric är rasist". Fruktansvärt obehagligt. Sedan började det komma icke beställda tidningar, böcker, strumpor  - allt man kan skicka efter till min adress i det felstavade namnet Eva Swedenmaric. Konstiga telefonsamtal där det var tyst i luren när jag svarade. Ett handskrivet löp utanför affären där jag handlade mat med texten: "Eva Swedenmaric slår barn". Det var ganska länge sedan nu och det pågick i månader.
Genom telefonspårning lyckades jag till slut ta reda på vem det var. En olycklig kvinna som drabbats av passion för min dåvarande man, jag blev skurken i hennes liv. Det var fruktansvärt obehagligt och jag gick till polisen. Som var jättesnäll och förstående.
Jag trodde de skulle tycka jag var larvig och överkänslig, men de var så inkännande och lyssnade så noga och på något sätt fick jag hjälp för stalkningen upphörde till min stora lättnad efter detta. Denna stalkning var så klart inget mot vad många kvinnor blir utsatta för av våldsamma män som inte lämnar dem ifred. På radio i morse berättade man om hur svårt det är att komma åt dem och hur långsamt det går att få fram de elektroniska fotbojorna som skulle vara till hjälp för de som utsätta för stalkning.
Jag kände mig så maktlös när jag blev stalkad av en anonym person. Det var värst innan jag visste vem det var.
Har du några sådana erfarenheter?

9 kommentarer:

Jane Morén sa...

Jag har sådana erfarenheter. Min erfarenhet är att en hel del män gillar att skapa rivalitet, det får dem att känna sig än mer betydelsefulla. Tyvärr. Därför är systerskap så viktigt, att vara lojal med en kvinna som kunde varit du, så tänker jag, plus att jag tycker män som är upptagna men ändå kanske startar upp något är oattraktiva.

cruella sa...

Min (o)vana trogen snöar jag genast in på en detalj: felstavningen av ditt efternamn. Så märkligt.

Evas Värld sa...

Jane jag är alltid för kvinnosolidaritet, men denna gång hade jag svårt med det efter sådana attacker mot mig av en för mig helt främmande person. Det skrämde mig.

Evas Värld sa...

Cruella, felstavningen var det som gjorde att jag kunde se vad denna människa beställde i mitt namn, vilket jobb jag hade att protestera mot fakturor, skicka tillbaka och förklara...

Jane Morén sa...

Nej Eva! Jag menar absolut inte att du skulle visa solidaritet, hur skulle du kunnat visa det, det var ju hon som skulle visat solidaritet med en annan kvinna. Det är så jag menar, att går vi in i relationer med upptagna män så skadar vi varandra, vi kvinnor! Det var ju helt fruktansvärt det du fick uppleva och jag har upplevt det. Stor kram till dig Eva!

Marina sa...

Vilken mardröm!

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Gode värld...det finns människor jag inte förstår mig på, hur mycket jag än försöker.
kram

Evas Värld sa...

Det var en mardröm och jag upplevde den så ensam, Marina. Det var hemskt.

Evas Värld sa...

E! Det är svårt att förstå ändå är det ju hämndfantasier jag ibland skriver om.
Kram!