https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 19 juni 2012

Röda Korsets nya Vintage-butik med kvarglömda kläder

Idag fyndade jag en sommarklänning på Röda Korsets nya Vintage på Hornsgatan i Stockholm där de säljer  prylar folk har glömt på krogen och inte frågat efter sedan. De samarbetar med Stureplansgruppen och Grand Hotell. Jag tänkte kolla efter en blå vinterkappa från Vietnam som en dotter glömde en sen natt på krogen - men det var inte säsong för vinterkläder. Däremot mycket fräscha och billiga sommarkläder.
Jag handlade på loppisar när barnen var små, ofta! Alltför ofta, tyckte något av barnen som längtade efter nytt. Nu handlar jag igen på loppisar. (men tvättar direkt jag kommer hem hur fräscht det än är). Underbart bra och billigt. En klänning från Esprit för en hundring, helt i nyskick - det är bra. Kanske är den på gränsen till för urringad, får nog sy dit en sidenbit... men det är okej!
Leve loppisarna, motsatsen till köp och släng.

12 kommentarer:

cruella sa...

Coolt, vad roligt:-)

Karin sa...

Och nu kommer jag att ligga sömnlös i natt och försöka fundera ut hur i allsin dar man kan glömma kvar en Esprit-klänning på krogen, låt vara med djärv urringning, men ändå!

Evas Värld sa...

Cruella, ja kul idé!

Evas Värld sa...

Karin... det kan man grubbla länge över. Måste vara en ström av halvnakna människor med tappade under- och överdelar på Stureplan nattetid... men då sover ju vi!

cruella sa...

Shoppingkassar! Folk går direkt på krogen, sedan vet man hur det blir...

Evas Värld sa...

Sant Cruella! Jag köpte också en tröja från Noa Noa med prislappen kvar. Men jag tror också att affären fått gåvor i form av extrafina märkesplagg.

Marina sa...

Vilken fantastiskt bra idé! Och jag skulle kunna tänka mig att det kan glömmas både det ena och andra på krogen, fast en klänning låter ju lite väl häftigt kanske...;)

Annika sa...

Ursnygg klänning! Perfekt för Spanien.

Evas Värld sa...

Marina, visst är det en bra idé! Intressant det där med skillnad mellan vintage och loppis förresten - vintage ska liksom vara lite finare :)

Evas Värld sa...

Jag tror en blir bra, Annika, även om urringningen kanske kan tyckas en aning häpnadsväckande... men okej då!

Annika sa...

En häpnadsväckande urringning låter helt rätt dit du ska. :)

Anonym sa...

Att anοгԁna vätskenivån kοmmer även att stöttа dig ѕρanκulera ner i mаsѕа,
іfаll ԁu har brуԁeгi med dеt.


Haѵe a look at my wеbsite; Summa Summarum