https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 8 juli 2009

Har man bara en sadel så kommer nog en häst

Jag älskar rubrikens uttryck. Lilla Kattis hade skaffat en sadel, när mamma Ulla frågade varför hon skaffat en sadel, ryckte hon obekymrat på axlarna och svarade så genialt: "Har man bara en sadel så kommer nog en häst."

Själv sitter jag med offerter från hantverkare. Jag säger strängt till mig själv: Eva bygg inte om, bygg inte ut. Du har helt enkelt inte råd.
Men, svarar mitt ombyggarjag, verandan måste fixas och fönstret i lillstugan, och vi måste ha en trappa och visst borde verandan bli större... Nu tittar jag på offerten, jag vill så mycket. Nu. Sadeln har jag.

Men var är nu hästen?

9 kommentarer:

Maria Herngren sa...

Mäh!
"When will she ever learn?" som i den fina visan "Where have all the flowers gone?", säger jag som varken vill ha sadel eller häst, bara vara en - en vildhäst.
Och var och en blir salig på sin egen tro, aldrig på nån annans, så ...
Kram i offerttittandet!

Evas värld sa...

Ja du Maria Vildhäst!!! Jag lär mig nog aldrig, ger mig aldrig och ger inte upp drömmar vare sig om hus eller annat man kan bygga:)
Kram!

Anonym sa...

Ett underbart valspråk skapat av en liten hoppfull människa. Du Eva verkar lika hoppfull om än litet mognare. Jag gillar detta att aldrig tro att något är omöjligt! Du ska se att något alldeles oväntat kommer att hända och alla planer blir verklighet.
Din vän Sara

Anonym sa...

Jag skrattade gott åt denna underbara roliga positiva lilla människa som sade detta om sadeln. Visst är det så vi måste tro att något bra ska komma ut av det vi gör. Jag önskar dig allt gott och hoppas och vet att något bra kommer att hända dig och dina utbyggnadsplaner.
E.J. Schwartz

Annika sa...

Kommer tid, kommer råd heter det också. Kan man tolka det som att man får råd med tiden? :D

Pia sa...

Vad vore livet utan drömmar!

Och jag står för mitt motto: Vill jag så kan jag!

Kram!

Evas värld sa...

Tack för synpunkter och motton, kära söta ni! Vad vore livet utan uppmuntran och drömmar på alla de nivåer, från skrivdrömmarna till verandadrömmar. Allt blir så verkligt, jag ser mig som författare och så blev jag det. Och jag ser mig i min fina familjs sällskap pimpla rosé i solen på nya verandan - och vi får se vad bankmannen säger!

elin sa...

haha - vilket underbart citat!

Lisa sa...

Så fantastiskt! Det där är ord jag skulle vilja ha inramade på min vägg. Var tar den där tron vägen egentligen? Något händer på vägen från liten till stor - och slutet på ditt inlägg är ju, i och med det, bara så innerligt fint.