https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 31 augusti 2012

Börjar bra men slutar med platt fall

Rätt ofta läser jag böcker jag inte gillar något vidare, men det känns onödigt att skriva om det på bloggen. Bättre tipsa om det som är bra. Dock har jag blivit irriterad på några spänningsromaner av Anders de la Motte, Alfabeta.
Det vill säga: Jag tyckte den första var så  bra.  [Geim]. Snabb, spännande. välskriven genomarbetad och bra research. Ett intressant syskonpar som centralgestalter.
Jag läste den snabbt, det var riktigt bra. Köpte den andra, [Buzz]. Den var mindre bra. Personerna blev mer som ytliga seriefigurer, jag trodde inte på handlingen. ganska rörigt och inte trovärdigt. Det kändes som om det gått snabbt att skriva men okej då... lite spännande var den ändå.
Nu kom den tredje, [Bubble] : Då blev jag sur. Så slarvigt manus vill jag inte ha. Det är som om det är ett fylligt synopsis som getts ut men det är inte genomarbetat. Märkliga personer dyker upp, trådar hänger och slänger. Det är snabbt och slarvigt. Personerna i boken är knappt ens seriefigurer, jag tror inte på deras utveckling en sekund och bryr mig inte om dem.
Språket känns också mycket slappare och mindre genomarbetat.
Förlåt om jag är kritisk men det ska ju bli Bra Bättre Bäst om tre romaner i en serie. Nu blev det Bra, Nja och Näää.

2 kommentarer:

Marina sa...

Ok, den hoppar jag över på min "ska-försöka-läsa-lista"!

Evas Värld sa...

Marina, nu kommer bokhösten med så många bra böcker, det blir något att se fram emot.