https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 25 augusti 2012

När Svensson stjäl från Stadsmissionen

Jag skev om de bisarra människor som inte ens betalar en tjuga på loppisen utan i stället stjäl dvd-skivor ur fodralen. Pinsamma är de!
Men lika illa är det jag såg i kväll på vägen hem. Många loppisförsäljare blev inte av med sina saker. I stället för att bära hem ställer de kassarna utanför Stadsmissionens lokal för att de ska kunna sälja dem. I och för sig klantigt av Stadsmissionen att inte förutse det och ha folk i butiken på eftermiddagen. Men ännu värre är det att se alla alldeles vanliga medborgare riva och slita i kassarna, kasta kläder omkring sig, ogenerat plocka med sig. Fattar de inte att sakerna ska gå till verksamhet för behövande, mycket mer behövande än de prydliga välklädda vanliga medborgare som stjäl ur kassarna. Och helt ogenerat står de där och tar för sig. Utanför butiken nu i kväll var det inte längre prydliga kassar utan det var som  när räven sliter sönder en bortglömd soppåse på landet och sprider rester omkring sig.
Hur tänker man då? Inte med hjärnan eller hjärtat utan bara med en roffa-åt-sig-instinkt som jag föraktar. De borde verkligen skämmas och betala pengar till Stadsmissionen för de kläder de tog.

10 kommentarer:

cruella sa...

Så jäkla dåligt. Jag ställer aldrig något utanför, har också sett det där rafset alltför många gånger. Inte helt säkert att Stadsmissionen varit så förtjusta över anstormningen även om de haft öppet. Hjälpbutikerna har över lag blivit lite motvilligare att ta emot efter skolloppisar. Tror de fått alldeles för mycket osäljbart skräp, tyvärr.

Marina sa...

Ja, vad ska man säga...?!

Anonym sa...

Men det kanske gick till behövande? Folk med hungriga själar som inte fått det de behöver i livet. Då blir man lätt girig.
Det finns visst också finns de som jobbar på välgörenhetsställen som plockar med det finaste hem.
Så man får kanske tänka som så att det viktigaste är att det kommer till användning, även om det inte blev som givaren avsett ;-)
Anni

KaosJenny sa...

Mm, håller med... Men grejjer som man skaffat på det sättet tror jag skaver lite... så det blir att jag tycker synd om folk som sänker sig så djupt att de kan tänka sig att bli tjuvar för så lite... Kram

Granne med potatisodlaren sa...

Eva, visst är det konstigt att alldeles vanligt hyfs bara gäller när någon kan se. Det där med att lämna saker som fungerar till rätt organisation är en konst. Vi fick veta att Myrorna kör ner allt till Närke där det sorteras och återvänder hit. Det är därför vi sällan hittar riktiga vinterkläder där.
Röda Korset funkar för de har så bra mottagning och sorterar i varje butik.

Det som inte är lika kul är att så många i fas 3 jobbar i dessa butiker uran utsikt till riktig lön.

Evas Värld sa...

Cruella, det finns säkert en övermättnad på prylar. Många loppisbord var lika fulla sent på em som på morgonen. Nu är det stora loppisar nästan varje helg men nog känner jag en viss mättnad :)

Evas Värld sa...

Marina: Skäms! får man väl säga :)

Evas Värld sa...

Anni, man får väl se det optimistiskt som du, men de människor jag såg rota i kläderna såg inte så behövande ut... och varför måste de kasta ut kläderna över hela utrymmet, undrar jag. De kunde inte ens lägga tillbaka i kassarna utan där låg allt utslängt i regnet.

Evas Värld sa...

Jenny: Det är min förhoppning att det skaver och att de skäms!

Evas Värld sa...

Eva: Illa att de inte får riktig lön! Det visste jag inte.