https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 2 november 2012

Nej, jag är ingen Bond-Brud

Jag måste konstatera att jag inte är någon Bond-Brud.
Ja det var väl ingen direkt nyhet för mig eller någon. Men när jag såg Skyfall igår trodde jag nog jag skulle tycka mer om den än jag gjorde. Jag gillade den första Bond-filmen med Daniel Craig.
Men hallå ... allt detta pangande och skjutande och dödande, är det verkligen kul eller spännande? Är det verkligen spännande att se Bonds brudar bli mördade i varje film? Jag tycker inte det.
Kände mig lite ensam i en jublande publik, men nog var det lite långtråkigt med alla dessa pangerier och skjutfester. Jag vill se en mer raffinerad Bond i så fall, en som låter sina kvinnor leva också, som har mer ironi, mer humor, som skjuter mindre och är smartare. Ja detsamma för bovarna. Smartare mindre skjutbenägna. Mer raffinerade intriger helt enkelt, smarta och med glimten i ögat.

8 kommentarer:

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

"Mr. B kan ha sina brudar för sig själv, så kan han lämna de riktiga kvinnorna åt mig!" Något jag yttrat under en Bondfilm...till min manlige kusins förtvivlan...

Margareta Wahlén sa...

För mig finns bara en James Bond, Sean Connery! Och han har lagt av med allt skjutande och dödande och lever nu lyckligt med sin Bond-brud (också lite till åren kommen!) någonstans i Skottland! (tror jag!)

Monika Häägg sa...

Jag har inte sett de senaste Bondfilmerna. Saknar den humor som alltid lyste om de gamla Bondfilmerna. Där fanns någon slags självironi, som om de hela tiden sa: "vi bara skojar, det är inte på riktigt"

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

E!:)
Den häftigaste kvinnan i Bond är absolut M, Judy Dench!

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Håller med, säg Bond och jag tänker Sean Connery! Jag unnar honom ett stilla bondliv!

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Håller helt med dig Monika! Det är liksom inte roligt med allt detta pangande och dödande utan raffinemang.

Marina sa...

Jag är däremot en "Bond-brud" om kriteriet är att man ska gilla James Bondfilmerna och det gör jag! Eller närmare bestämt, gjorde, när det fortfarande var James Bond, med glimten i ögat och när det fanns lite humor och charm i filmerna. Nu har de blivit som vilken action som helst, vilket kanske inte behöver betyda att de inte är bra, men det är inte "riktiga" James Bondfilmer...

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

De riktigt gamla Bondfilmerna med mer glimt i ögat gillade jag också bättre Marina! Jag kan nog se actionfilmer men helst ska det finnas en extra ironisk twist som jag saknade denna gång. Men dottern E var helt förtjust i filmen!