https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 12 mars 2013

Att fira den man älskar över gränser och hav


Vi lever i en annorlunda tid. Idag är det min älskade dotter Ellens trettioårsdag. Men hon arbetar just nu för SIDA i Mali. Så i morse vaknade vi tidigt båda två, ringde varandra över Skype och jag kunde gratulera.
Där kunde jag se hur hon satt under mangoträdet i sin trädgård och öppnade sina presenter. Hennes storasyster var med oss i sin mobil. Visst är det märkligt?
Jag längtar efter henne, men njuter av att hon trivs i detta vackra, varma, vänliga land och älskar sitt arbete. Nu har hon halsbandet hon fick med texten Sic Itur  Ad Astra (Så går man till stjärnorna). Det är skapat av Efva Attling, vi älskar hennes smycken, döttrarna och jag. Ellen känner att vi är med henne i hennes firande idag och i kväll då hon äter middag på Villa Sudan vid Nigerns strand. Vad jag önskar att jag var där.
Jag lånar en vacker bild från Bamako från henne.

7 kommentarer:

Marina sa...

Visst är det här med skype alldeles fantastiskt! På något vis blir man aldrig sådär riktigt långt bort.

Evas blogg sa...

Jag förstår att du helst skulle vilja fira dagen med henne IRL. Men när det inte går så är Skype en fantastisk uppfinning.

Min blogg sa...

Marina, så är det verkligen, till och med så långt bort som Mali så känns det alldeles nära. Jag antar att du använder Skype mycket?

Min blogg sa...

Eva, IRL är bäst men tack och lov att vi har Skype, eller hur? Kram

Anonym sa...

Mamma!! Det var helt underbart att fira med dig över skype! Det gjorde hela min dag. Och att du och Elin hade skickat med presenter. Så fint.
Jag älskar halsbandet och jag älskar texten på det, det är så jag!!
I kväll ska vi på en modevisning på Villa Sudan, en svenska som ska visa sin kollektion. Hon bor här i Mali tydligen.
puss och tack än en gång för den fina firningen!

Min blogg sa...

Skypefirande är ju ändå helt okej. Ljuvligt att se sin dotter under ett mangoträd! Ljuvligt för övrigt att ha en så klok dotter!

Anonym sa...

älskar mitt halsband!!!!!
Du är bäst. Skype snart igen.
e