https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 29 mars 2013

Bokföring och ugnsrengöring - vad tycker du är riktigt tråkigt på din långfredag?

Att komma hem till kärleksfulla familjen efter det ovänliga osynliggörande jag drabbades av i Bologna var underbart. Mozzarella och gorgonzola från Italien, bästa lammsteken och hemförd grappa sedan.
Bäst var dock min påskkärring. Jag gillar det där med hur pojkar som flickor blir påskkärringar nuförtiden. Det ringde på min dörr och förtjusande sminkade pojkar i kjol sträckte fram teckningar och fick godis. Milton, som knappt äter godis än, drabbades av eufori när han fick både skänka bort godis och smaka själv.

Men idag är det långfredag och då ska man ju ha tråkigt, eller?
Fasa var det på långfredagen i barndomen. Inget öppet, inga barn att leka med. Men okej, jag kanske ska fullfölja traditionen så jag gör bokföring idag och städar ugnen. Det är de två tråkigaste sakerna jag vet. Berätta: Vad tycker du är riktigt tråkigt?
Sedan har jag en spännande bok av favoriten Kristina Ohlsson att läsa! Belöningen!

13 kommentarer:

Elin sa...

Uuu, jag borde betala räkningar. Det och bokföring är nog det värsta :/

Anonym sa...

Städa helt klart, dammtorka ännu värre. Jag har motat bort långfredgastristess genom att gå och hälsa på AB Torstas tackor och mitt leasingfår som ska lamma när som helst. Måste ha nåt att fokusera på nu när det är så mycket jobbigt runtomkring min man. Mina barnbarn som fyller år alla tre nu runt påsk, ska få leasingfåret " Eva"i födelsedagspresent. "Kom ner på jorden igen" kommer jag att skriva på korten, nu är det dags att lämna syberrymden ett tag. För det man betalar för leasingen får man i höst ullgarn,lammskinn och färdigstyckat lammkött allt KRAV. Då blir det lottning och utdelning av presenterna. Får o Lamm kan man följa på FB Torstas tackor!

Margareta Wahlén sa...

Det finns så många tråkiga saker jag skulle behöva göra.....därför har jag bestämt att i dag gör jag helt enkelt ingenting av dessa. Sätter mig kanske i balkongsmygen och njuter av solen och börjar på din deckare "Förfärande är var ängel"! ;))

Enn Kokk sa...

Under skoltiden tyckte jag att gymnastik med lek och idrott var det långtråkigaste som fanns. Men något sådant ägnar jag mig inte åt numera ens på långfredag.

Glad påsk!

Min blogg sa...

Elin, bokföring är ett syndastraff!!!

Min blogg sa...

Eva, tack för dina rader. Det gör mig ont att tänka på hur svårt det är med din man och hur tungt det är för dig. Men historien om lammet är verkligen ljus och fin!

Min blogg sa...

Men Margareta vad du är söt! Hoppas du ska gilla Ängeln, det finns några förargliga korrfel i pappersboken måste jag säga. Hoppas vi fått bort dem i e-boken.

Min blogg sa...

Enn, Glad Påsk! Jag avskydde skolgymnastiken - men nu älskar jag att träna på mitt gym! Det gjorde jag idag.

Evas blogg sa...

Bokföring tycker även jag är så tråkigt. Drar mig in i det längsta. Och att städa och sortera papper. Men idag var det ingen tråkig långfredag. Idag hade vi en underbar dag på fjället.

Anonym sa...

Det värsta som finns är att bädda sängen med allt var det innebär! Riva av det gamla, tvätta och sedan lägga på nya örngott,lakan och påslakan. HÖVVA!!! ellen

Min blogg sa...

ha ha Ellen - du kanske skulle övergå till min barndoms lakan, inga påslakan... bara ett överlakan, enkelt att bädda

kristoffer Nolgren sa...

Jag gick en kurs, där man bland annat fick jobba med inställning, och hur man kunde få nått som kändes tråkigt att kännas roligt.

En av de som gick på kursen tyckte det var väldigt roligt att diska, som ju många tycker är tråkigt, så nu brukar jag tänka på honom när jag ska göra något som jag tycker är tråkigt, så blir jag glad.

PS, om du tycker bokföring är tråkigt så tycker jag du ska prova Zenconomy, där blir det lite roligare!

Min blogg sa...

Kristoffer... du har så rätt. Jag har en negativ inställning till allt med siffror och jag borde jobba med den i stället för att gnälla :) Jag ska tänka på din diskman jag med!
Zenconomy vet jag inte vad det är, ska kolla!!