https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 27 mars 2013

Bra bilderböcker beundras i Bologna

Det allra finaste på mässan i Bologna tycker jag är den utställning som presenterades med ett trettiotal av Sveriges främsta illustratörer av barnböcker. På stora skärmar visades bilder och man kunde vandra omkring i ett luftigt rum med trägolv och beundra konstverken.
På några stora bord  mitt i utställningen låg massor av de böcker de svenska illustratörerna gjort. Det var fantastiskt att se hur det hela tiden var fullt med vuxna människor kring borden som ivrigt läste och bläddrade.
Gunna Grähs, (till vänster) som suttit i juryn för vilka som skulle få äran att vara med, berättade hur de kämpat för att få med borden och med dem denna inbjudan till att  ta del av böckerna. Inte bara respektfullt beundra bilderna på skärmarna. Och det lyckades verkligen.
Jag blev glad av att titta på alla dessa fantastiska bilder av några av mina personliga favoriter som Emma och Lisen Adbåge (som bland annat så fint illustrerat min barnbok Jag vågar vågar du? och Gunna Grähs förstås och Anna Bengtsson plus många fler.
Deras arbete presenteras också i en vacker bok utgiven till mässan, Contemporary Swedish Illustrators.
(tv Emma  t h Anna Bengtsson).2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med duktiga kvinnliga illustratörer!
Le boeuf

Min blogg sa...

Ja Le Boeuf, vi kan verkligen känna stolthet över dem! Det gör jag