https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 19 maj 2013

Avbrott för mat, vin och gapskratt ...


Man kan nog vara flitig på många vis när man skriver. Ett sätt är ju att bara vara disciplinerad. Det har jag kanske varit lite för mycket ett tag, mera plikt än lust kan man tänka. Jag var trött. Så jag tänkte att det är bra att resa bort och skriva. Ny miljö, luftombyte.
Jag reste bort - och skrev ingenting.
Men är så inspirerad.
Det var så rätt. Jag har umgåtts med fantastiska människor och fått dela deras tankar. Vi har lagat mat tillsammans, fantastiska trerättersmiddagar efter att ha inhandlat råvarorna på ljuvliga marknader. Vi har varit på besök hos engagerade vinodlare som brinner för sin uppgift att skapa goda viner och där köpt vinerna till måltiderna. Jag har mött så mycket engagemang och klokhet och verkligen levt intensivt några dagar. Det har varit så enkelt, så fint.
Jag har sovit så gott.
Problem har varit hanterbara.
Och som vi har skrattat, vi människor som knappt kände varandra innan men lyckades samarbeta på ett så prestigefritt sätt. Jag älskar sammanhang som detta när man kan kasta sig mellan intensiva bråddjupa samtal om sina liv och där emellan totalt tokskratta .... så som det bli när alla bjuder på sig själva.

6 kommentarer:

Margareta Wahlén sa...

Det låter verkligen som du haft underbara dagar! Med allt detta positiva i bagaget hem har du alla förutsättningar för att fortsätta skriva och nu kanske också på ett mer lustfyllt sätt. Je t´embrasse!

Granne med potatisodlaren sa...

Vad kul att läsa om en lyckad tripp till matens paradis. Det låter som en god idé, haha, att följa med för att lära sig att laga ännu fler goda måltider. Det ger verkligen inspiration till massor med annat i livet.

Anonym sa...

Kul resa! Frankrike är ju så härligt, det kan man nästan glömma när man har spenderat för mycket tid i Paris.
Le boeuf

Eva Swedenmark sa...

Tack fina Margareta! Det var en härlig resa och jag kände att jag saknar att så sällan få prata franska. Nu njöt jag av mat, språk, vin och tänkte inte alls på kalorier eller jobb, bara njöt och sov bättre än på länge!

Eva Swedenmark sa...

Visst är det så Eva! Och tänk vad roligt det är att göra saker tillsammans, planera, handla på marknaden och sedan laga och servera förväntansfulla hungriga vänner :)

Eva Swedenmark sa...

Boeuf, Frankrike är verkligen inte bara Paris, skönt som du säger att påminna sig det. Tänk så vänliga alla är i Languedoc, inte det minsta irriterande arroganta utan synnerligen hjälpsamma!