https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 18 maj 2013

Bröt upp från rutiner reste till vackra ruiner....


Jag föreställde mig att mitt fria författarliv skulle innehålla många överraskande spontana infall och resor. Kanske har jag varit för bunden till skrivbordet, till rutiner. Nu får det bli en ändring.
Så tänkte jag och drog på mat-vin-och skrivresa till Sauve i Languedoc-Roussillondistriktet i Frankrike med ett glatt gäng. Det är ett av landets största vindistrikt, inte så känt men med fantastiska viner att upptäcka.
Kanske blev det mer vingårdar än skrivande, mer matlagning med glada människor.
Men det tror jag är inspiraton. Också att möta nya människor med olika bakgrund och under några dagar få ta del av deras planer, liv och drömmar.

Ni vet hur det är, man åker med en kompis, känner inte de andra. Först är alla lite avvaktande, ibland blir det bra, ibland blir det inte en grupp. I det här gänget fanns både värme och glad nyfikenhet, upptäckarlusta och många fniss.
Jag är glad att jag bröt upp ur rutinerna och drog iväg och mina ögon är mättade med vackra bilder av denna bedårande medeltidsstad där några företagssamma svenskar tagit tag i sina drömmar och fått för sig att rusta upp hus som låg i ruiner till de mest fantastiska bostäder.
Mer om mat och vin så småningom ... Se på bilderna, det är lika fint som det ser ut.
8 kommentarer:

Margareta Wahlén sa...

Kan riktigt känna dofterna och stämningen! Frankrike har så mycket av alla dessa vackra gamla byar. Denna del ligger inte så långt ifrån vårt paradis, så det kommer att bli ett givet utflyktsmål. Ser fram emot din nästa rapport!;))

Annika Estassy Lovén sa...

Det ser helt underbart ut, riktigt inspirerande. Så bra att du kom iväg!

Helena Milton sa...

Ser verkligen fantastiskt fint ut och vad kan väl ge bättre inspiration och skrivlust än en resa med nya upptäckter och/eller välbekanta gamla favoriter?!

Eva Swedenmark sa...

Margareta, Sauve är verkligen värt att uppleva. Tänk vad roligt det var att prata franska igen ... känner nu att jag saknat det ganska länge

Eva Swedenmark sa...

Annika, jag tycker om den här vänliga delen av Frankrike! Allt har varit så lättsamt och inbjudande...

Eva Swedenmark sa...

Helena, det känns verkligen som om mina sinnen gått ner i ett slags lugnt njutningsfullt tillstånd, jag har varit på uppladdning kan man säga, sovit gott och inte oroat mig för morgondagen, det är skönt!

Evas blogg sa...

Så klokt av dig att resa iväg. Det ser ju helt underbart ut. Och att laga mat och dricka vin tillsammans, finns det något mer inspirerande?

Eva Swedenmark sa...

Eva, det var så roligt och befriande att bara rymma iväg!