https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 3 september 2013

Breaking bad en riktig feel bad-serie

Jag ser en feel bad-serie just nu. Breaking bad. Om en fysiklärare som får lungcancer och börjar tillverka droger för att ha råd med behandlingen. En bra illustration  till amerikansk sjukvårdspolitik, för vad gör man om man inte är försäkrad?
Ja inte för man bästa vården, den får man bara med pengar.

Serien är omtalad och uppenbarligen uppskattad. Vi har sett två säsonger nu. Den kanske är bitvis spännande, men den får mig mer att må dåligt. Jag rörs inte av den genuint osympatiske oempatiske huvudpersonen.
Jag kan förvisso se hur man byggt manus efter  dramaturgiska grundprinciper, det är lite kul att titta på hur olika scener planterar de olika personernas karaktärer.
Men jag kan inte säga att jag berörs särskilt, inte upprörs eller roas heller. Jo jag upprörs över hur rasistiskt alla sydamerikaner skildras, bara som grymma, galna och oförsonliga knarklangare. Men annars känner jag hittills att det är en ganska spekulativ serie gjord utan hjärta.
Ska jag fortsätta titta? Eller ge upp.

2 kommentarer:

Marina sa...

Jag tillhör ju de som har svårt att fortsätta såväl att titta på en serie som jag inte tycker om, som att läsa ut en bok jag inte gillar, då letar jag reda på något jag tycker om istället.

Margareta Wahlén sa...

Bra fråga! jag fick låna serien av min son som i sin tur fått den av sina elever! Han tycker den är "omoralisk", men bra...själv har jag bara sett första säsongen men kommit av mig...tycker sämre och sämre om huvudpersonen, hans knarkskapande och hans ljugerier och jag märker att jag mer och mer fattar sympati för hans unge medhjälpare... kanske vill serien visa hur svårt sjuka människor utan försäkring kan hamna i de mest horribla situationer...men jag tror nog i alla fall att jag ska se den innan jag defenitivt ger mitt omdöme!