https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 4 oktober 2013

Söta pojkar från Sundsvall, fanns det på min tid?

Vad är det med min hemstads söta pojkar? Älskade Sundsvall, kära hemstad - inte var pojkarna så söta på min tid som Kevin i Idol och Yohio. Båda från Sundsvall.
Som jag letade efter någon, hittade ingen, längtade bort. Verkar vara ett roligare liv för Sundsvallsflickorna idag. Äsch jag skojar, men söta är de.
Fast aldrig glömmer jag i och för sig Dick, vi pratade fransk kultur, han skjutsade mig i sin MG och ritade små roliga krumelurer i en bok av William Saroyan. Jag har den kvar. Men Dick dog så sorgligt.
Och Bosse, han var nog också söt när den mörka luggen föll i ögonen på honom och han var så svår, så svår. Om honom skrev jag, lite förändrad men ändå, i min ungdomsbok Är du glad, Gabrielle.

Och så Uffe förstås, och Christer mina allra sötaste pojkar, mina vänner i vår hemliga förening Ave Ars... mina vänner än.
Äsch dom fanns nog på min tid också, de söta, djupa, roliga lite hemliga pojkarna.

7 kommentarer:

KaosJenny sa...

Haha Eva, pojkar har nog alltid varit söta :-) kram

Eva Swedenmark sa...

Är det så Jenny ... :)
Tur att jag har den sötaste av pojkar nära mig (Milton)
Och tur att jag i alla fall kan låtsas att de finns och skriva om dem när det är så tunnsått med dem i verkligheten nuförtiden

Evas blogg sa...

Jag känner en söt pojke från Sundsvall och det är min svärson :)

Eva Swedenmark sa...

Härligt Eva! Ja, du var ju i de söta pojkarnas stad idag har jag förstått :)

Margareta Wahlén sa...

Försöker erinra mig några söta pojkar...måste ju ha funnits! Ronny på Gotlandsgatan förstås min första boyfriend! och sedan Jan...skolan snyggaste kille som när han äntligen fick upp ögonen för mig fick nej!! Annars är det lite tunnsått. Men senare i livet blev det ju några och jag tänker på något som Jeanne Moreau sa vid ett tillfälle att hon skulle vilja samla sina älskare i ett hus och där skulle alla ha roligt och umgås! Undrar om det skulle funka...men tanken är inte oäven, och jag undrar många gånger hur mina käraste har det nu på ålderns höst! (Det är verkligen inte många!!):))

Eva Swedenmark sa...

Margareta, det skulle nog bli en lite lustig stämning kring det middagsbordet :)
Men visst är det kul att veta vad som hänt med de gamla söta pojkarna :)

Evas blogg sa...

Fast jag var bara på IKEA och där hade jag fullt upp med att inte förgås av trötthet. Jag följde med dottern och hennes kusin, de skulle handla till deras gemensamma lägenhet. Fem timmar!! Jag som inte är så förtjust i det stället. Hittade, tack och lov, en skön fåtölj att vila i.