fredag 11 oktober 2013

Undra på att Nordea och storbankerna får usla betyg av sina kunder

Dagens Gnäll: Jag ville ta ut en summa egenförtjänta pengar från mitt personkonto för att betala några utgifter jag har. 40 000 kronor. Det visade sig vara svårt att ta ut den summan från banken . Det Nordeakontor jag använder "sysslar inte med pengahantering" .
När jag ringer Nordea för att kolla bollas jag mellan olika svarare. Jag blir hängande utan svar i en tyst mobil i över tio minuter i väntan på att den "komplicerade" frågan ska kunna besvaras.
Ringer igen, då kommer så småningom en banktjänsteman i luren och frågar vad jag ska ha pengarna till.
Men herre gud Nordea, ni har inget att göra med jag vill ha mina pengar till.
Det var 40 000,  inte fyra miljoner jag ville ta ut.
Madrassen nästa ...  för inte får jag anständig ränta på mina pengar heller på lönekontot hos Nordea.
Undra på att de stora bankerna får usla betyg i kundundersökningarna.

9 kommentarer:

Enn Kokk sa...

En gång i världen valde jag bank av ideologiska skäl: Sparbanken (senare Föreningssparbanken) för dess kooperativa karaktär och Nordea (förr PK-banken) för att den till betydande del ägdes av svenska staten.

Numera har jag lämnat båda, eftersom de programmatiskt är mot kontanthantering.

Och eftersom jag envisas att sköta alla mina bankärenden med kontanter, har jag i ställe valt en bank som har lovat att fortsätta med kontanthantering, Handelsbanken.

Till den har jag inga ideologiska bindningar. Men den fungerar som jag vill att den ska fungera: respekterar kundens egna önskemål.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Enn, respekt vill man ju ha som kund. Och jag antar att Handelsbanken inte frågar vad du ska göra med dina pengar när du tar ut dem :)

Karin sa...

Såg någonstans att bankerna anser att "spontankunderna" är ett problem. Folk som bara kommer in och vill ta ut eller sätta in pengar, bara sådär. Som inte bokar tid hos den personliga bakpersonen (som ju är försäljare och inget annat), folk som bara kliver in på banken med en egen agenda, utan att invänta bankens goda råd (som ju ofta är dyra).

Det fattar man ju att de blir oroliga, Eva, när du bara dyker upp sådär spontant!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja Usch Karin, så förmätet av mig att tro att jag vara kunde hämta mina små pengar sådär... de kanske behövs till viktigare saker i Nordea, bonusar och direktionslägenheter till ex? Inte för att de räcker långt där ...

Cecilia N sa...

Men allvarligt.
Hade du tänkt gå omkring med 40 000 i kontanter på dig på stan?

Såna gånger (vilket hänt en gång med mindre summa) väljer jag hellre en "papperslapp" där summan står och som jag kan lämna över och skriva på därborta där jag ska lämna pengarna. Check eller vad det kan heta.

Cecilia N sa...

Dessutom tror jag de över en viss summa måste fråga vad du ska ha pengarna till.

Om måstet ligger på bankens nivå eller på lagboksnivå låter jag dock vara osagt.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ingen fara Cecilia, jag hade en stadig bodyguard med mig :) och pengarna försvann snabbare än snabbt till den utgift de var avsedda för. Men det var ju min pengar och mitt personkonto så jag kan inte begripa vad banken hade med det att göra.

Pernilla sa...

Jag tror att det handlar om HUR vi frågar...
Själv brukar jag ställa frågan till en kund som vill ta ut mycket kontanter, för att utröna om en postväxel kanske är ett alternativ. Blir du bestulen på en sån, går den att spärra. Kontanterna är borta för alltid.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Nu får jag dåligt smvete, Pernilla! Hon kanske bara ville vara snäll och omtänksam mot en potentiell slarva?