https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 16 februari 2014

Ordning på hyllor och i skåp när Milton och jag märker med små lappar

Eva! Nu gör vi lappar!
Milton var hos mig några dagar. Vi hade många lekar inplanerade men en sak tog över allt i den lille mannens värld: Min nyköpta märkapparat Dymo.
Den var kul. Tycke han. Tyckte jag. Vi skrev lappar för brinnande livet och märkte allt.

 Han stavade och skrev, printade ut och klippte av. Han är upprörd över att ord inte stavas som det låter. Alla dessa ord som låter som om de slutar på "är" men stavas "er" irriterar honom och han tror inte på mig ibland.
Böckär ska det ju skrivas ... det hörs ju. Inte böcker. 

Tipset om märkning fick vi från den roliga bloggen Förvaringsdrottningen som ger oss som har svårt att lägga tillbaka saker på dess rätta plats goda tips om hur vår vardag ska bli mer ordentlig och framför allt lätthanterlig.
Ett av tipsen var en märkapparat. Jag köpte en som var onödigt dyr men hela familjen kan ju låna den, tänker jag.

Och vi märkte och märkte. Frysen, badrumshyllorna, ytterdörren, Miltons leksakslådor ...
Det var roligare än att leka sjukhus med gosedjuren eller riddarslott med diverse hästar och dockor.
Det var det första han sa när han vaknade:
Eva! Nu gör vi lappar.
Så kul kan man ha tillsammans, det har vi.

9 kommentarer:

Marina sa...

Åh nu blev jag lite nostalgisk, en dymoapparat (av något enklare modell) hade jag när jag var liten och oj, vad vi skrev "lappar".

Paulina sa...

Å vad roligt att läsa detta! Tänk att en dymo kan skänka så mycket glädje till barnen också! Hoppas att du tycker att dymon blev värd pengarna nu och tack för dina fina ord!

Kram
Paulina/Förvaringsdrottningen

Anne Berglund Frid sa...

Så oerhört fint och glädjande att läsa om er relation! Jag blev nu jätteinspirerad och gick in på förvaringsdrottningens sida och nu ska vi också börja få lite ordning här. Vi har precis rustat sovrummet, så där ska vi först greja till det och sen blir det hallen!

Eva Swedenmark sa...

Marina, jag letade den enkla sorten utan att finna men jag har också roliga minnen av att märka saker!

Eva Swedenmark sa...

Paulina! Du har så många roliga tips på din blogg. Det fina är ju just att den här nyskapade ordningen frigör tid för mig. Jag som aldrig lägger tillbaka saker får nu lust att göra det. Oj vad kul jag hade igår när jag sorterade städskåpet som varit en katastrof. Alla dessa små fina fd yoghurtburkar av glas med plastlock jag inte förmått mig att slänga blev bästa förvaringen för konstiga skruvar mm. Tack för alla tips! Kram

Eva Swedenmark sa...

Anne, det låter härligt. Jag gillar så att vardagen blir en lek när Milton är här. Vad roligt och hoppfullt att höra om ert liv. Jag blir glad i mitt hjärta. All lycka! Kram

KaosJenny sa...

Underbart! Vi har också en dymo och jag älskar den... Kram

Eva Swedenmark sa...

Visst är det underbart Jenny och vilken illusion av att ha kontroll den ger! Kram1

DymoSupport sa...

Hej Eva,

vi är så glada att se att även barn tycker om vår DYMO :) Skulle du och den lilla pojken vilja få en present från oss? Du kan bara skicka mig ett mejl till helpdesk@dymo.com

Med vänliga hälsningar,

DS
DYMO Helpdesk