https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 27 maj 2014

Fi och Miljöpartiet - nya folkrörelser med vilja att förändra - inga gamla buttra revirpinkare

Fi! Fan!
Ett löp som blir en klassiker.
Igår var jag bedövad efter valet. Jag ställer mig frågan: vem röstar på ett parti som SD? Jag kan inte förstå det.
Men egentligen vill jag inte ens tänka på det. Jag vill fokusera just nu på det som var bra.
Fi var bra.
Gudrun Schyman säger: Vi bygger en ny folkrörelse.
Jag fylls av glädje.
För så är det. En folkrörelse som bärs fram av precis de drömmar om ett annat samhälle jag också har. Solidariskt, jämlikt, jämställt.
All lycka FI!
Ni kommer in i riksdagen. Är det någon jag vill ha där så är det den kloka ständigt uppkäftiga Gudrun Schyman.

En annan bra sak. Miljöpartiets uppgång och de kloka kommentarerna från deras företrädare i TV: "Vi fokuserade på vad vi vill och kan göra. Inte på det vi inte vill göra."
Och jag önskar mig en sådan valrörelse. En valrörelse där partierna fokuserar på vad de vill göra och hur de ska göra det. Inte en är de gnäller på varandra.
S och M var som två buttra raggiga hundar som skäller på varandra och pinkar revir. Man blir trött på dem.

Fridolin var den som bäst tog kampen mot SD. Han använde humor och kraft i sin argumentation. Framgången är välförtjänt för två nya folkrörelser: Miljöpartiet och Fi

5 kommentarer:

Marie-Louise Nilsson sa...

Jag tycker det har varit bra debatter från MP, V och Fi under den här våren. De har fokuserat på att ge väljarna svar på vad de vill göra både i EU och sedan även i Sverige. Det känns fräscht och nytt!! Det kan de andra funderar över. De har lite att lära.

Eva Swedenmark sa...

Marie-Louise, vi är helt överens. Jag blir så glad att slippa käbbel och att slippa höra politike skylla på varandra. Mera raka besked och visioner!

Eva Swedenmark sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marina sa...

Visst vore det underbart om fler kunde fokusera på sig själva och sitt och göra något bra av det istället för att skälla efter de andra. Sedan måste jag säga att det är lite skrämmande att bara hälften av de röstberättigade i Sverige röstade över huvudtaget och ändå mer skrämmande är de vindar som verkar dra in över Europa.

Eva Swedenmark sa...

Marina, det är skrämmande. Och jag har sett så många intervjuer där människor i olika åldrar säger att : Nä jag ska inte rösta för jag har inte fått nog information. Vad då FÅTT? tänker jag. Var kommer det egna ansvaret in? Det egn ansvaret för det samhälLe man lever i, man söker väl info, väntar Inte på att matas. Slappt tycker jag!