https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 28 maj 2014

Perfekt sommarsträckläsningsroman för oss boknördar

Jag har hittat en alldeles underbar bok för alla oss boknördar som helst av allt läser, som alltid har en påbörjad bok inom räckhåll och tycker att en dag utan läsning är en ganska tråkig dag.
Ja jag beskriver mig själv så klart.

Känner du igen dig så är jag säker på att du faller lika pladask inför denna bok som jag: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald
Jag hade aldrig hört talas om boken med den lustiga titeln men slöletade läsning i Pocketbokhandeln innan tåget skulle gå  och hittade den och jag är så förtjust.

En perfekt sommarsträckläsningsroman.

En brevväxling mellan 28-åriga Sara Lindqvist från Haninge och 65-åriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa med utbyte av böcker, brev och tankar om liv och  litteratur leder till att Sara bestämmer sig för för att hälsa på Amy.

När boken börjar står Sara ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. var är Amy? Sara är en ensam turist i ett hus fyllt med böcker. Invånarna i Broken Wheel tar hand om den förvirrade turisten. Mötet mellan stadens invånare och Sara leder till att känslor förlöses, oväntade möten uppstår och något händer i den lilla staden.
Något händer i mig också när jag läser. En känsla av lycka sprider sig i mig, jag läser och småler och vill bara vara kvar i denna förtjusande galna stad.
Det handlar om böcker, läsning, vänskap. Och om kärlek så klart.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad tevligt den låter! Jag är med i en bokklubb och den är en av böckerna vi har valt som sommarläsning. Jag ser verkligen fram emot att få läsa den.

Nathalie
www.nathaliesjogren.wordpress.com

Kim M. Kimselius sa...

Låter som en bok i min smak också.
Tack för tipset :-)
Kram Kim

Eva Swedenmark sa...

Hej Nathalie! Hoppas du gillar den lika mycket som jag!

Eva Swedenmark sa...

Kim, jag är nog nästan säker på att den är i din smak :)
Kram!

Margareta Wahlén sa...

Låter verkligen lockande! Läggs i sommarhögen och du Eva TACK för alla bra boktips!