fredag 21 november 2014

Berörande vackra böcker som talar till mitt inre barn

Stjärnenatt, mitt inre barn bläddrar och njuter

Jag var så laddad idag, skulle se på Beatrice Alemagnas bilder på Italienska Kulturinstitiutet. I stället sitter jag hemma och knaprar på penicillin.
Men jag kan titta på nätet och läsa mer om det fina förlaget Mirando Bok som ger ut henne. Jag vet inte mycket om det, bara att de ger ut så magiska bilderböcker och jag känner att det drivs av en brinnande entusiast.

Erkänner att jag inte ens kände till förlaget innan den Internationella Barnboksveckan ägde rum. Då gick jag och lyssnade på min vän Paro Anand som var inbjuden. På seminariet medverkade också den taiwanesiske illustratören och författaren Jimmy Liao, en av Asiens mest populära bilderboksförfattare. Hans berättelser är mångbottnade, vemodiga.
Själv var han en glad inspirerande berättare. Nu har jag läst två av hans böcker, verkligen allåldersböcker. Jag försjunker helt i Stjärnenatt, (översättning Anna Gustafsson Chen) en bok om utanförskap och magisk vänskap. Blir helt förtrollad. Har inte läst med något barn än, vill jag säga, bara med barnet i mig och hon blev berörd.

Också Skogens hemligheter finns översatt ((Anna Gustafsson Chen). Också den illustrerad, inte färgstark som Stjärnenatt  utan i vackra i gråblå svarta toner och också den med fantasi och vänskap som tema.
Så kolla in Mirando Boks utgivning och läs Jimmy Liao.

4 kommentarer:

Pettas sa...

Jag älskar att läsa barnböcker, de är många gånger väldigt lärorika och givande. Nu gav du mig mera lästips att läsa för barnbarnen. Jag är glad att de finns att läsa för, det känns mera legalt att vara lite barnslig då;)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Visst finns det många bra barn- och ungdomsböcker, Pettas. Riktiga läsupplevelser. Jag är glad för ett nytt uppdrag som gör att jag läser ganska mycket av barn- och ungdomslitteratur. Det gör det också legalt att vara barnslig :) Men egentligen tror jag varken du eller jag behöver en ursäkt för att vara det. Kram!

maggisvarldgmail.com sa...

Blir verkligen intresserad! Tack Eva återigen för fina tips! Idag var jag med Elsa Dolly i bokhandeln på Maria torget, fikade! och tittade i böcker och Elsa Dolly lekte länge med prinsessfigurerna utan att få tillsägelse! Så sympatiskt!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Margareta , vad kul att du och Elsa Dolly varit på Bokslukaren. Det är så fint där, och det är så engagerade personer som arbetar där. Man känner sig välkommen!