onsdag 19 november 2014

Behöver en ensam kvinna fjorton kastruller och pasta för ett kompani?

Programledarna i SVTs Sveriges Städmästare, ett märkligt program
Alltså i kväll ... ni skulle se mitt hem.
Igår såg jag ett fruktansvärt hysteriskt program på TV, Sveriges Städmästare. Man tror inte att det är sant att det är SVT som producerar detta märkliga program där man tävlar i städning - och så klart som i alla program nu - ska rösta ut några varje gång.
Jag halkade in i programmet och såg förundrad på detta spektakel.
Sedan fann jag mig, fann fjärrkontrollen rättare sagt och stängde av.
Men plötsligt fann jag mig själv skrubbande kylskåpet. Märkliga saker återfanns där. Jag slängde - massor och gnuggade blänkande rent. Jag har ju inte kunnat använda högerarmen på länge och det är knepigt att städa med vänster.

Idag? Jo, jag såg detta märkliga Bonde söker fru där något hänt, damerna finner sig inte alls längre i att sitta och vänta på att bli uppbjudna eller bortröstade av blyga bönder, de drar, tar sin väska och åker hem.
Jag såg på detta.
Sedan sneglade jag på skafferiet. Jag har mat som om jag fortfarande drev en familj med man och tre hungriga barn. Så det blir trångt. Ut med allting. Jag har pasta för ett kompani. Och så vidare.
Jag sorterade bort nästan allting, en massa konstiga skålar mm åkte med av bara farten och inte måste en ensam kvinna ha fjorton (!!!) kastruller. I synnerhet som jag tröttnat på att laga mat.
Nu har jag putsat så armen värker så nu lägger jag av.
Vilken känsla att titta in i det tömda skåpet.
Gör ni likadant, ni fd familjeöverhuvuden, lagrar ni också skåpen fulla?
Jag vill gärna veta?

12 kommentarer:

Marina sa...

Visst finns det för mycket saker i många skåp. Om inte annat har jag insett hur ofantligt många onödiga prylar man kan samla på sig efter att under hösten ha hjälpt mina föräldrar flytta från hus till lägenhet...många saker blir det...
Det där med tv är lite spännande, ibland kan jag fundera över om man håller på att slå något slags rekord i hur många olika utröstningsprogram man kan visa på samma gång.

Äventyret framtiden sa...

Japp, nog blir det en hel del som kan vara bra att ha i skåpen, men även jag har fått några välbehövliga ryck, dock utan inspiration av tv-programmet :).
Nu har Emmaus fått en del smått och gott ur gömmorna, något som förhoppningsvis passar åt någon annan att fylla sina skåp med.
Jag har enbart sett på trailers vad gäller städsåpan och konstaterade att man kan göra program av allt mellan himmel och jord, tillika som jag saknar en film av det mera humoristiska slaget, en film som får mig att skratta hejdlöst så magskinnet blir ömt. Jag är less på såpor och på våld. Jag vill skratta
Ha det fint på allt sätt och vis!

Anna/notonmusic sa...

Hade utrensningsmani i somras Eva när fyran laddade vingarna. Det var nog en mental förberedelse av typen slut-med-pastakompaniet. Och så skaffade vi sommarstället som slukade en uppsättning. Innan dess var det väldigt fullt. Skönt med lite luft i skåpen, om än med betoning på lite.

Jag vill absolut läsa Emma Vall. Vilken rekommenderar du? Kram

cruella sa...

Nej, jag är en så kallad underbuyer som har svårt att ens se till att det nödvändigaste finns vid varje givet tillfälle (kaffe, mjölk). Många är brandkårsutryckningarna.

Min bror som har varit singel i hela sitt liv har ett mycket mer välutrustat kök än jag. Många kastruller, blänkande matberedare, induktionshäll. Mitt durkslag är i numera bubblig plats och saknar handtag, för det har gått av för länge sedan.

De tre vuxna och halvvuxna bor kvar hemma än och en man har jag också. Det hjälper tydligen inte.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Marina , jag minns upprördheten vid de första utröstningsprogrammen. Jag undrar vad detta gör med oss, att ständigt se människor röstas bort, ja ratas?

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Pettas! Ja varför kan man inte göra en rolig film om städning och sortering i stället. Bra tips är ju alltid välkomna. Som att man kan rengöra grillen med hopknölad folie. Det var ett bra tips. Men allt tramset omkring de handfasta råden ... Ha det fint du med :)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Anna, jag har flyttat ut saker till sommarhuset, nu är det för mycket där också. Det är så skönt att röja.

Vad kul att du vill läsa Emma Vall. Börja med Kattjakt tycker jag, böckerna är fristående men följer i tid på varandra, så man ser vår hjältinna Amandas utveckling.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Underbuyer var ett nytt roligt ord, Cruella! Det är jag när det gäller: 1. Potatisskalare. 2. Osthyvlar.
Men jag har börjat min väg mot tomma skåp!

Andra året i Hjo sa...

Har faktiskt kollat Bonde söker fru, de senaste avsnitten. Har inte sett på flera år men tyckte det var fräckt att några tjejer tackade för sig. Nu var det ju två stycken och grabben blev allt lite lessen. Städningen får vara för mig.
Historieätarna har vi aldrig sett, utom nu i måndags. Tyckte faktiskt att det var klart sevärt.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Andra året: Han blev lite ledsen och Man tycker synd om honom. Å andra sidan är det synd om de bortvalda också. Jag tycker det är lite uppfriskande att både bonden och de deltagande har en chans att välja. Stanna kvar eller gå. Men varför stanna om ingen ljuv musik uppstår?

Historieätarna ska jag se! Lottas kokbok är för övrigt alldeles suverän!

Anonym sa...

Eva! Nog är det svårt att anpassa sig efter nya hemförhållanden.
Yngsta barnet med flickvän flög ur boet för ca 8 månader sedan. Varför lagar jag då fortfarande mat för åtta? Middag plus matlådor! Svårt att lära om.
Skålar, karotter, kastruller m.m blev jag av med när flyttlasset gick så där blev det mer plats i skåpen!
Kram Pia

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Pia, det tar år att anpassa sig! Dessutom förändras i alla fall jag, jag tappar till exempel intresset för all denna matlagning jag ägnat mig åt. Märker att det är likadant med kompisar i omgivningen. Baka med barnbarnet, det är roligt!