https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 7 maj 2012

Jag som gillar öar, nu är det dags igen för Korsika

Hittade mina baddräkter i stugan och tog in dem till stan. En röd och en svart, de ska med mig till Korsika på lördag. Ja det är sant, vi åker dit en vecka, E och jag. Lite vila efter den envetna lunginflammationen. Men också så mycket annat, skriva, prata, umgås.
Den första gången vi var på Korsika, hon och jag, var vi i Calvi. Som jag då hade längtat till Korsika ända sedan jag läste om hur ön doftade blommor och kryddor på långt avstånd, (var det i en text av Maupassant?) Det är den maquis som täcker marken i bergen som är så fylld av växter och örter. Jag vet också att jag läste en fin liten bok om Korsika av  kloka Helga Henschen.
Vi ska vandra längs kajen. Dricka en Kir Imperial och titta på båtarna. Kanske bada på den långgrunda sandstranden. Förra året var jag på Korsika i slutet av april, då var det för kallt för att bada (ja, jag är en badkruka). Vi får se hur det blir i år. Men det jag vill är andas, koppla av, prata.
Och dricka det ljusa rosévin man hittar där, rosé gris, grått rosevin. Gott!

17 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Vilken lycka att få möta sommaren på Korsika. Skål och lycklig resa.

cruella sa...

Det är det enda rosévinet som är drickbart, fy vale för de där saftvinerna som folk är så förtjusta i här!

Evas Värld sa...

Tack Eva, det var ett snabbt spontanbeslut som jag nu är så glad för!

Evas Värld sa...

Cruella, mmm härligt vin att avnjuta i solen!

Evas blogg sa...

Hoppas ni får en underbar vecka! När ni kommer hem åker vi, fast till Rhodos. Jag tänker ungefär som du när det gäller hur semestern ska se ut.

cruella sa...

Ni är högst avundsvärda! Förstår inte riktigt varför inte jag åker någonstans i nästa vecka, för jag är faktiskt ledig och två av tre ungdomar är på vift halva veckan. Någon sorts pliktmoral som jag har svårt att skaka av mig... Stundande konfirmation och student, pengarna flyter ut... Nå.

Vad härligt ni ska ha det!

Evas Värld sa...

Cruella när jag slutade min fasta anställning och övergick till bara eget skrivande trodde jag att jag ständigt skulle resa iväg på sista minuten och göra allt det jag drömt om. Men det är inte så lätt att komma iväg. Nu hittade Ellen och jag en billig resa, bestämde oss på en halvtimme att ja.. vi åker. Jag är så glad för det men förstår precis hur du menar att det är svårt att komma sig iväg... Men kolla annonserna, det finns sista minuten, just nu är det billigt:)

Enn Kokk sa...

Jag har aldrig varit på Korsika, däremot läst Helga Henschens "Dårarna sjunger om natten". En helt underbar bok!

Evas Värld sa...

Tack Enn, så var det den hette ja, boken jag mindes. Som du säger: En helt underbar bok! Skriven av en helt underbar kvinna!

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Önskar dig en helt underbar vecka!
Njut!
kram

Anneli sa...

Det låter helt underbart!

Pernilla sa...

Vet du, Eva? Det är alltid lika hjärtevärmande och njutbart att läsa hos dig. Du delar med dig på ett sätt som är ovanligt, tack för det!

Önskar dig (er) en riktigt skön resa. Koppla av, njut!

Evas Värld sa...

Tack E! Den här veckan är nog vad jag behöver för att komma tillbaka till ett mindre kraftlöst jag. Det var sjutton vad lunginflammationen däckade mig. Hoppas du får en fin vårvecka här hemma! Kram

Evas Värld sa...

Anneli... Korsika är underbart!

Evas Värld sa...

Pernilla, vad fint skrivet av dig. Jag blir så glad och varm om hjärtat! Tack :)

Helena Milton sa...

Önskar dig en underbar resa!

Evas Värld sa...

Tack Helena! Jag är så glad att jag beställde resan.