https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 27 februari 2015

Vad är vi rädda för, var finns våra drömmar, vår längtan

Tycker ni att jag varit lite lat med bloggandet? Jo, det är sant. Först festade jag ordentligt, på min mycket ojämna födelsedag.
Sedan röjde jag efter festen.

Men framför allt har Annica och jag förberett ett härligt skrivarbete i Sundsvall. Tillsammans med en ljuvlig femteklass fylld av fantasi och entusiasm skriver vi en barndeckare.
Vi var där i onsdags för första gången och återvänder under våren. På min barndoms strand Fläsian ska handlingen utspela sig.
I onsdags hade vi spånardag om handling, skrivande och karaktärer i boken.

Vi talade länge om vad en person är, hur man beskriver en bokgestalt. Vi talade om personen utanpå och inuti, om hur vi ser ut men framför allt om vad vi tänker. Vad är vi rädda för, var finns våra drömmar, vår längtan, vår osäkerhet. Allt det som gör oss till den människa vi är.
Det är så spännande att tala med barn och fantisera med dem.
Jag tycker att just femmor är en ljuvlig ålder.

ngtar redan efter dem.

5 kommentarer:

Bredsands femma sa...

Tjena! Detta är klass 5 på Bredsand! Roligt att läsa om oss på din blogg. Här kommer lite tankar från oss efter första dagen ni var här:
Det var jättetrevligt och roligt att få vara med er och påbörja boken.
Nu vet vi hur viktig planeringen är innan man börjar skriva.
Vi ser fram emot och längtar tills vi träffas igen. Nu ska vi fortsätta med att skriva våra texter, sms-texterna som ni gav i läxa! Det är roligt och det blir spännande att se hur dessa kommer in i boken!
Grattis i efterskott förresten!
Hälsningar Bredsands bästa femma (den enda....)

Anna/notonmusic sa...

Å vad roligt Eva! Vilken lycka för klassen att få ha er och "skriva deckare" tillsammans! Superspännande upplägg verkar det vara! Håller med, så himla roligt att få samverka med ungar, få följa deras tankegångar. Är ute bland sexåringar en hel del via skapande skola och sjunger bla sånger ur Disneyfilmen Frost! Gissa om jag har roligt! Tänk att få leka prinsessa i min ålder :-)

Eva Swedenmark sa...

Mina kära bästa femmor! Var flitiga! Fantisera. Snart kommer vi tillbaka. Vi längtar efter er, Annica och jag.

Eva Swedenmark sa...

Anna, du är nog en underbar sjungande prinsessa tillsammans med barnen. Det är en sådan förmån att få möta barn och samarbeta med dem.

Marina sa...

Vilken underbar idé att göra det tillsammans med en klass!