https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 1 mars 2015

Vissa dagar: Uttråkad, skrev jag i min dagbok om denna gråa lördag

Kärleksbild jag tog i Hanoi, men mot den leda man kan drabbas av hjälper inte heller ett parförhållande
Vissa dagar ... de är tråkiga. Det är sällan jag tänker så. För det mesta är livet planerat och jag har fullt upp. Men så kommer en grå ruggig lördag. Så skönt, tänkte jag. Inget planerat. Dagen är öppen. Men det blev fel som det kan bli. Jag var oföretagsam.
Hämtade en bunt böcker på posten, härliga bokrea. Promenerade. Hade någon liten plan som sprack och orkade inte ta itu med något annat.

Det är sådana dagar jag tänker att det är för tråkigt att leva ensam. Det är sådana dagar jag får påminna mig om hur otroligt ensam jag var när jag levde i ett uselt parförhållande. Det var inte roligare för att det fanns en till människa i huset. Ensamheten kan man känna oberoende av om man bor ihop med en människa eller ej.

Men ändå ... Igår kväll var jag så uttråkad att jag såg Mellon på teve. Kunde inte ens ta mig samman och se en bra film eller läsa någon av alla mina nya böcker.
Håglös var ordet. Kan ni känna igen er? Hoppas jag inte är ensam om denna känsla av tomhet, nästan sorg, ibland.
Så jag la mig redan halv tio. Efter att ha ätit en pizza framför världens kanske sämsta program.
Uttråkad, skrev jag i min dagbok.
Men nu är det nästan morgon. Jag vaknade så klart jättetidigt eftersom jag la mig så tidigt.
Men dagen känns bättre.

8 kommentarer:

Annika Estassy Lovén sa...

En till som är uppe tidigt ...
Själv brukar jag bli rastlös när jag har tråkigt, samtidigt som jag har massor jag borde göra. Men ibland orkar jag helt enkelt inget annat än att ha just tråkigt.

Eva Swedenmark sa...

Tack för den kommentaren Annika. Jag orkade helt enkelt inget annat än ha tråkigt, så var det och jag är glad över att veta att jag inte är ensam om att känna så!

Anna/notonmusic sa...

Dom där dagarna är inte roliga, men dom kommer då och då, har knappast att göra med "status" , känner igen det. Dåliga dagar benämner jag dem. Ofta följd av en dag som känns bättre :-) Tror att man som kreativ person blir jättefrustrerad när de där dagarna kommer. Åtminstone jag, det är ju så mycket jag VILL liksom!

Eva Swedenmark sa...

Tack för sympati, Anna! Det är kanske så att jag jagar mig själv och har väldigt svårt att acceptera dagar då jag ingenting gör. Känner mig mot allt förnuft ganska värdelös då.

Karin sa...

Se det som en chans att komma igång med något projekt. Det behövs en hel del "kreativ leda" innan man går igång på något skapande. Vetenskapligt bevisat, så det är bara att välkomna tråkigheten!

Eva Swedenmark sa...

Karin du har säkert rätt! Kreativ leda ... det lider jag av och det är fruktansvärt jobbigt. Alla dessa tankar om hur jag ska orka, ha kraft etc till något nytt. Tack fina vän för diagnosen :)

askott597 sa...

Det är dagarna innan fullmåne , då blir jag rastlös o ledsen över min ensamhet (änka sen ett halvår) idag har jag jobbat med ett föredrag , känns bättre och försöker intala mig att jag inte behöver ta hänsyn på samma sätt nu men...längtar efter nån att dela tankar med.

Eva Swedenmark sa...

Kära Askott, visst kan man bli ledsen över ensamhet, över att livet tog en sväng man inte väntat. Jag hade förväntat mig ett annat liv i detta skede, men nu är det som det är. Ibland är det som jag vill, ibland grips jag av sorg och melankoli. Så jag förstår dig.