torsdag 15 oktober 2015

Konsten att vara lat men ändå få något gjort när milt kaos råder i hjärnan

Hos frisören för att i alla fall fixa ordning på hjärnas utsida
Konsten att vara lat men ändå få något gjort verkar jag ändå på något sätt behärska. 
Men det är fruktansvärt att se hur jag går omvägar kring det jag borde göra. Nu har jag rätt mycket att skriva och försöka få ordning på. Borde sitta disciplinerat vid datorn. I stället har jag rivit bokhyllor, städat källaren. Nu har jag bokat en målare som kommer hit på måndag för att fixa väggarna i rum som är överfyllda.

Så - ja hur tömmer man rum? Jag fixar kanske på sikt ordning där men under tiden skapar jag kaos överallt annars. Klädstång i vardagsrummet, lådor överallt.

Jag undrar om det är så min hjärna ser ut. Ett milt kaos men på något outgrundligt sätt lyckas jag ändå plocka fram produkter ur den och till och med passa deadlines. Men innan dess, vilken röra av tanketrådar, saker som inte hittar sin plats, överflöd och skräp om vartannat.
Jag måste ha deadlines, det är knepet. Annars tar latmasken över och jag hittar något annat roligt måste-göra-projekt. Och allt blir ännu mer överbelamrat.

Ofta förvånar det mig att denna röriga person som är jag ändå i många år hade att ansvarsfullt jobb (med ekonomiansvar!!!) och att jag lyckats sortera fram 34 böcker ur tanketrasslet i min hjärna, inuti mitt huvud. Måste bero på att jag är så bra att hitta stöttande vänner och arbetskamrater och att jag har världens bästa barn som hejar fram mig.

11 kommentarer:

Marina sa...

Ibland måste det vara kaos för att det ska bli något gjort! och jag är nog lite av den där sorten som behöver press i form av en deadline för att jag ska få något gjort.

Annica sa...

Jag inbillar mig att det är när jag gör allt det jag inte ska göra som det händer något i min hjärna så när jag väl tvingas ta itu med det jag måste vet jag nästan precis vad som ska skrivas, hur det ska sorteras och på vilket sätt jag når resultat! Så jag tror att du har helt rätt taktik :) Kram

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Kaos+deadline=resultat! Håller med dig Marina!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack för stöd Annica! Just nu är mitt kaos så totalt att vi nog måste gå ut och dricka vin snart en kväll!

Karin sa...

Kaos är granne med nästa bok!

Anonym sa...

Hallå Ewa, den 24e okt visas Aspuddenfilmen på Tellus kl 17

Ciao


Rainer

Anna/notonmusic sa...

Om du visste Eva vad jag har funderat över hjärnan, hur den är beskaffad, inte minst på hur jag själv fungerar - eller inte :-) Helt klart är att att lite kaos i hjärnan - eller det vi kalla kaos - inte är så dumt. Vi kanske har en felaktig föreställning om att det ska vara mer ordnat i hjärnan än vad det ska. Och har man läst en författare (Eva Swedenmark tex) som påstår sig ha kaos i huvudet är man ganska tacksam över detta kaos som man sen får ta del av i ordnade former hehehe :-)

KaosJenny sa...

Haha, jag förstår precis... Man maskar runt, gör helt andra saker, stökar till o startar projekt. Ångrar sig då man vet vad man egentligen borde göra, blir galen på sig.men till slut fixar man detmed hjärtat i halsgropen o svettig i pannan. Lovar sig själv att aldrig mer göra så igen o efter ett tag är man igång igen. Ag, det är bara att le o leva med sig :-). Kram

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Sant får vi hoppas, Karin!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Anna, jag tror att kaoset är, eller blir, kreativt. Så mycket som hoppar omkring i huvudet. Gäller bara att samla in ...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jenny, säger det till mig själv, du blir inte annorlunda, lev med hur du är och gilla läget :) kram