https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 15 mars 2016

Först måste jag städa mitt lilla bo, sen kan jag släppa loss skrivandet i full frihet

Vad bilden har med bloggen att göra? Jomen allt. Det är en gruppbild från en träff på mitt roliga förlag: Ordberoende förlag och ett gäng otroligt trevliga och kreativa författare.Jag undrar om de också städar innan de börjar skriva?
Jag är i en uppladdningsfas. Känner det. Hur jag kan veta? Jo, jag undviker skrivbordet fast jag har skrivlust. Först måste jag ordna allting. Ordna betyder just städa. Jag har nu städat bloggen och min författarsida.
I natt kunde jag inte sova. Då tog jag mig an garderoben.
Ja, vad ska man säga. Kaos är ett bra ord.

Troslådan först. Sorterade i färgordning och vek ihop i prydliga rader. Sedan rev jag ut alla mina tröjor. Fasaväckande. Jag insåg att bakom tröjorna hade jag gömt saker som inte har någon plats. Ni vet .. konstiga saker jag trycker in när jag ska ha fest och måste röja snabbt. Min docka, en trasig skulptur, en klänning jag vill komma i, bettskenan som jag aldrig använder ... Eller har ni inte sånt bakom tröjorna i er garderob?

Jag såg att någon glupsk pälsänger gjort några hål. Jag tvättade och vek och slängde. Nu har jag prydliga högar. Ni skulle se. (Men ni får skynda er för jag stökar till det otroligt snabbt). Men nu - allt vikt i prydliga små högar, inget konstigt bakom. Allt färgsorterat.

Vad ska jag nu hitta på för att slippa det jag vill: Skriva!
Jag vill skriva, jag längtar efter det.
Men jag måste reda mitt bo först. Jag vill att allt ska ge i alla fall ett sken av perfektionism innan jag sätter mig ner vid datorn och släpper lös de tankar jag går omkring och funderar på  utan att behöva bekymra mig om omgivningen.


Gör någon likadant som jag?

10 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Åh så snyggt det är på din nystädade blogg!

Evas blogg sa...

Vad härligt att städa garderoberna. Det var längesen jag gjorde det men skulle verkligen behöva. Nej någon bettskena har jag inte i garderoben, däremot i toalettskåpet för att användas varje natt. Men jag har massor av gamla kläder längst bak i hyllorna, sånt som jag eventuellt kommer att använda (vilket jag aldrig gör). Jag borde göra som du, rensa.

cruella sa...

Låter som tentastädning precis.

Eva Swedenmark sa...

Tack Eva Granne, det kändes riktigt skönt. Nu blir bloggen mer som en hemsida.

Eva Swedenmark sa...

Cruella, du har rätt, det är lite som att ladda för en tenta! Skillnaden är att när jag pluggade ägde jag nästan inga kläder eller prylar!

Eva Swedenmark sa...

Eva, vilken lättnad att städa, men jag borde göra mig av med så mycket mer.
I morgon blir det en kasse begagnade kläder som bärs iväg i alla fall. E2 i Afrika behöver tekanna och muggar, de får flytta dit. Härligt att kunna ge bort saker och dessutom få det fint!

Pia sa...

Jo då, jag hittar också märkliga saker i min garderob som jag slängt in för att jag inte vetat var jag ska lägga dem. Sen går jag och undrar var sjutton jag lade dem tills jag får ett ryck och gör en garderobsrensning, vilket jag också för tillfället är i ytterst stort behov av. Jag är och har alltid varit en klädtoka och mängden kläder jag har skulle kunna ekipera väldigt många personer. Tack för inspirationen! Nu ska här också röjas.

Pettas sa...

Varför håller man egentligen på så? Det slår aldrig flint, alltid när någonting ska skapas hittar man på både det ena och det andra för att precis som du skriver, slippa göra det man egentligen vill.
Troligen krävs ett lätt bagage för att man ska kunna leverera koncentrerat och det vet man innerst inne.
Lycka till!

Eva Swedenmark sa...

Pia, jag är glad att jag inte ör ensam. Jag trodde jag var knäpp när jag röjde ut så konstiga saker ur mina skåp idag. Men fina saker också - en kofta jag saknat i ett år låg där och väntade på att bli hittad! Jag älskar kläder, visst är det svårt att göra sig av med dem ... och med åren blir det bara för mycket man vill spara på.

Eva Swedenmark sa...

Pettas, jag tror jag är inne i en process där jag verkligen vill att allt ska vara tommare och lättare omkring mig. Strävar dit. Kliver från en stor svårmanövrerad husbåt belamrad med saker ut i en liten lättseglad båt kanske?