https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 7 april 2016

Uppstickare som vågar - både när det gäller kläder och böcker

Fina Sofia Karlsson spelar bland Heart of Lovikkas kläder

Alla dessa stora tungrodda företag, om det så gäller  förlag eller klädkedjor ... visst blir det lite likriktat?
Jag älskar uppstickare, det är väl sådan jag är.
När jag började ge ut barnböcker var det på ett då djärvt förlag som vågade satsa lite annorlunda.
Idag gillar jag mitt förlag Ordberoende förlag som är ett riktigt tufft uppstickarförlag med stora ambitioner, drivet av ägaren Ewa Åkerlind som brinner för att ge ut böcker som berör.

När det gäller kläder gillar jag också uppstickarfirmor som är annorlunda. Till exempel Heart of Lovikka som drivs av Sofia Hagelin och gör de mest fantastiska stickade kläder för hela året. De har inspirerats av stickteknikerna i den lilla byn Lovikka i norra Sverige.
Igår var jag på ett litet event på ett galleri i Stockholm där man kunde titta på vårens vackra stickade kläder.
Extrabonus var det att Sofia Karlsson, en sådan oroligt fin musiker spelade och sjöng och hennes musik passade så bra till kläderna, inspirerade av midnattssolen och de ljusa sommarnätterna i norr.
Väldigt vackert men tror ni inte att det ändå var en japanskinspirerad svart klänning som följde med mig hem?

Sofia och Sofia (Hagelin och Karlsson)

2 kommentarer:

Margareta Wahlén sa...

Hade gärna gått på detta event! Som du gillar jag de här uppstickarna som med framgång skapar något utanför mainstreem! (oh vad du är duktig på att blogga Eva…)

Enn Kokk sa...

Sofia Karlsson har jag träffat, både i samband med en konsert i Uppsala och hemma hos hennes far, Leif Karlsson, i samband med att han fyllde jämnt - vi var en gång i världen arbetskamrater på 68an.

Jag har allt av och med Sofia i min skivsamling och har också skrivit om ett antal skivor på min blogg - är du eller någon av dina läsare road, klicka på Kulturspegeln överst på min blogg och bläddra dig sen ner till Musik och där till Karlsson, Sofia.