https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 1 oktober 2016

Sex helsidor för lyxsängar i DN i en värld i brand

Min säng duger ett tag till
Vilken sjuk värld vi lever i. Jag läser morgontidningen med fruktansvärda rapporter från en värld i brand. Jag läser den i min trygga sänghörna. Bläddrar och hittar varvat med krigsrapporter om dödade barn sex (&!) helsidor med annonser för fruktansvärt dyra lyxsängar.
Sex helsidor jättedyra annonser för jättedyra sängar. Det är inte klokt.

Jag höll på att falla dit härom veckan, sover dåligt och skyllde på sängen.
Gick in på Mio och hittade något med motor, uppfällbar tjocksäng. Tänkte köpa. Jag halade upp mitt id som är min journalistlegitimation från Journalistförbundet som jag har använt som id sedan jag gick med i SJF någon gång på 70-talet och aldrig haft problem. Men Mio godkände den inte. "Gäller inte som id", sa expediten kollade med Resurs bank som också nobbade mitt id.

Jag kollade själv med Resurs bank och fick ett infamt brev tillbaka där man sa nej och citerade Journalistförbundets etiska regler ... skulle det alltså innebära gynnande av mina egna intressen att jag med hjälp av mitt pressleg identifierar mig som just mig själv med mitt SIS-märkta leg? Det tyckte tydligen Resurs bank.
Jag blev riktigt irriterad.

Kontaktade Journalistförbundet som sa att Mio och Resurs bank missuppfattat det mesta,
Jag fick en halvhjärtad ursäkt från Resurs bank (men den som ringde ansåg sig vilja framföra att SJF borde skriva om texten om användning av pressleg/id)

Fick en helhjärtad och uppriktig ursäkt från Mio.

Men lusten att köpa ny säng hade gått över. Jag hade vaknat till. Det är inte en ny säng jag behöver i mitt liv, det är helt klart!

2 kommentarer:

Jane Morén sa...

Prova att köpa en bättre kudde. På Ikea finns en som heter Rölleka, jag kan skicka länk om du vill.

Finns också en annan kudde med Memoryskum som formar sig efter kroppen som heter Månviva. Dessutom jättebra bäddmadrasser med Memoryskum, jag har en tio centimeter hög som är superskön. Kostar inte jättemycket heller :)

När det gäller det där med en värld i brand och reklam för lyxsängar kan jag bara hålla med dig.

Eva Swedenmark sa...

Suck mitt i natten! Jane, jag vet inte varför jag sover sämre. Borde kanske promenera mera i stället för att hänga över datorn! Det är väl typiskt att när man är för trött blir man också påverkad av reklamen. Tur att jag vaknade till!