fredag 30 september 2016

En skrivplats och fransk musik i hörlurarna

Jag skriver bäst och helst med fransk musik i mina hörlurar
Jag har blivit med kontor och jag älskar det. Jag hyr ett skrivbord hos mitt pigga uppstickarförlag Ordberoende.
Där står skrivbordet och väntar på mig. Jag ger mig av på morgonen, macen i ryggsäcken (en Sandqvist :)) kopplar upp mig, jag kör min franska Spotifylista i öronen i mina hörlurar och så skriver jag.
Alldeles underbart är det. Bara skriva och skriva.
När vissa låtar kommer blundar jag och njuter. Le vent me portera till exempel av den franska gruppen Noir désir. Älskar den. Eller Nathalie ... ni vet (eller gör ni inte det?) med  med Gilbert Bécaud. Eller Faudel, eller ...Zaz Je veux ... ja lyssna själva på min franska lista.


Ja så är det några dagar i veckan. Inte dumt alls. Andra dagar sitter jag kanske hemma som jag gjort i flera år, pyjamasbyxor, håret uppsnurrat. Det går bra det med men det blir mycket avbrott för att lägga i en tvätt, eller dammsuga, ja sånt som man gör när man vill rymma från arbetet.

En skrivplats, det är härligt. Att göra sig i ordning på morgonen och dra iväg!

4 kommentarer:

Karin Härjegård sa...

Så härligt med ett skrivarkontor! Säkert bra att komma iväg emellanåt för att skriva.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja skönt att komma iväg, Karin, och skönt att känna närvaron av andra människor omkring mig. Ändå skapa ett rum med musik mitt ibland de andra.

Jane Morén sa...

Låter underbart! Och med den franska musiken, ser det framför mig hur du sitter där och skriver på ditt kontor :) Även om jag så lätt blir distraherad att jag ändå helst skriver hemifrån.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hej Jane, just nu är klockan tre på natten och jag sitter i min säng och lägger till franska låtar på min lista, härligt! Jag får bestämma mig för att göra roliga saker i stället för att få ångest över att jag är klarvaken mitt i natten!! Gamla franska sånger ... det är fint.