måndag 16 januari 2017

Visst finns det hopp även i detta mörka panka januari


Det är tungt ibland, eller hur? Mörkt och kallt och tomt i plånboken i januari.
Motivationen att återigen lyfta sig, skapa något känns som en omöjlighet. Jag ser in i mig själv och ser mörker, ingen liten gnista som tänder min lust.
I stället för att skriva ... ja, jag gör ingenting. Överlever, flyter på ytan, gör det jag måste men ingenting mer.
Så är det ibland.
Nu börjar det vända. Jag vill få ordning på tillvaron. Jag planerar och gör överenskommelser med mig själv. Den ena idén efter den andra poppar omkring i mitt huvud även om det är mest som tomtebloss och jag känner att det är saker jag vill undersöka. Jag ser Skam och häpnar och förförs och vilken lust det skapar att se något som får mig att störtdyka ner i gymnasiets svärta.

Just nu är det mycket jag tänker på. Vad blir det. Jag vet inte.
Jag vet att Se upp med vad du önskar fortsättningen på Om ni inte börjar leva gör jag slut , den kommer i mars.
Det är inte lätt, trots att det är så mycket som väntar på att skrivas, i mitt huvud. Så många röster i mitt inre som ropar: Glöm inte mig. Jag vill bli skriven.

PS: Dag tre idag på #mittnyaliv och det gick riktigt bra. Fettkaffe, korrjobb hela dan på förlaget, fruktstund, laxsallad. Och inte den minsta chokladbit slank över mina läppar


8 kommentarer:

cruella sa...

Jag tror jag skymtade dig i söndags, jag promenerade i dina trakter och jag tror du låste upp och slank in genom en grå dörr:) Den dagen var solig och fin! Lycka till med att leva lite sundare! Jag har en vit månad vilket är lätt, men mackor ... suck. Vi får peppa varandra, alla som vill bli bättre människor:)

maggisvarldgmail.com sa...

Kära Eva! Är det överflödiga kilon som spökar i huvudet eller är det ett allmänt jag vill "måbrakoncept"? För på din fina bild ser du strålande ut! Men visst behöver man ta tag i saker ibland, bryta negativa mönster och riktigt försöka disciplinera sig! (SVÅRT...) Själv har jag prövat 5:2 metoden, inte bara för att släppa några kilon men också för att det ska vara så bra för kroppen i allmänhet. Jag lyckades ganska bra under en period, och mådde mycket bättre. Skulle behöva komma igång igen...Det är väl inte för inte som dessa grå tunga veckor kallas för oxveckor. Som björnen skulle man vilja gå i ide....
För tillfället skjutsar jag flickorna till respektive skola nu på morgnarna eftersom de flyttat in i sitt nya radhus och det är svårt att få ihop logistiken, och då märker man att dagarna blir ljusare och ljusare. Dessutom bjöd Agnes i morse på en färdshot bestående av bl.a citron och ingefära! Stark men säkerligen mycket nyttig! Jag har också mina svackor men så tänker jag på hur otroligt bra jag har det med min familj, med ett fransk litet hus och inte minst att jag är frisk ( krämpor finns alltid...) Ska bli så roligt att ta del av din nya bok Eva och inom en inte alltför lång tid väntar ditt fina ö-hus på dig! Kram

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Cruella, du såg mig nog i så fall smita in i det grovsoprum MIlton och jag kallar Skattkammaren!Vilka återvinnare vi är. Håller med, vit månad inte svårt, mackfri månad värre! Men vi får kämpa på. Idag har jag tränat ffg på en evighet. Och det var tungt.
Funderar på att en vit månad ändå får innehålla champagne om det bjuds?

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hej Margareta! Nej jag har gått ner i vikt sedan jag slutade med mjölk mm. Känns så bra! Men otränad är jag, och influensan jag drabbades av satte ner mina krafter ordentligt. Så det blir till att träna och vara nyttig. Hålla vikten, hålla formen!
Vad kul att dina flickor bor i Stockholm nu. Mina båda E:n är denna vecka i Monrovia, båda två, men E1 bara för en vecka. E2 kommer inte hem förrän till påsk, men jag vill nog till Liberia igen! Jag hade sådan skrivro där, en obekymrad skrivro. Bara lust!
Allt gott till dig!

cruella sa...

JUST ett par glas bjudchampagne slank över mina läppar i lördags när vi var på kalas:) Det får ju vara nån måtta alltså. Och champagnen var ju vit;)

Anonym sa...

Jag blir glad att läsa att du också blir berörd av den norska ungdomsserien "Skam".
I år är det femtio år sedan jag slutade gymnasiet och nu håller jag på att avsluta mitt yrkesliv och kanske bli student igen på heltid.Existentiellt tycker jag att jag befinner mig i en liknande situation nu som då.Hoppas de många årens erfarenheter kan vara till hjälp.
Gott att läsa att du tar tag i din hälsa och ditt välbefinnande. Lycka till!
Gunilla

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Gunilla!Vad spännande att du blir student igen - vad tänker du studera? Vilken förmån att få börja lära igen. Ja, Skam är verkligen en otroligt bra serie, jag har svårt att se annat trams efter att jag sett den. Så äkta, så ärlig.
Det är en fröjd att ta tag i hälsa och träning. Jag blev sjuk ett tag och tappade kontroll och energi. Nu är jag tillbaka igen hoppas jag. Det känns rätt!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Cruella - vi kan väl enas om champagnen?