lördag 6 december 2008

Framtiden går i lingonets tecken!!!


Lyssnade ni på Spanarna i P1 i förmiddags? Mitt favoritprogram. Men jag satte nästan latten i halsen när Johan Hakelius plötsligt började prata om att framtiden går i lingonets tecken. Och - sedan tar upp Annicas och min kommande lingonbok i vår bärserie: Lingon och lust! Det var kul. Han noterade mycket riktigt att de andra bärtitlarna var kopplade till ett negativt ord: Hallon och HAT, Smultron och SVEK, Vinbär och VEMOD. (okej, vemod kanske är mer dubbeltydigt, ett ord jag tycker om)
Lingon däremot, det länge missförstådda och försummade röda lilla bäret, kopplas i vår bok till lust och jag kan lova att det är mycket lust i lingonskogen i vår bok. Jag vet inte vad det är - men kärleken blommar bland lingontuvorna i vår litterära värld i Jämtland. Vad jag gillar med våra böcker är att de är generationsöverskridande. Här älskas det och längtas och lustas bland människor i alla åldrar, från tonåringar till mormor. Så som det är i verkligheten. Lingon och lust till alla!!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det ska bli så kul att läsa den!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hoppas det!!! Det känns som om vi har många läsare som väntar på den att döma av alla mail och frågor. Och många som väntar på att Månpocket ska ge ut Hallon och hat - fråga gärna efter den i bokhandlarna i pocket så kanske det blir lite fart!!!

Anonym sa...

Kul att JH tog upp det!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja det var kul! Ibland undrar vi om det är för att böckerna utspelar sig mitt i vardaglig dramatik i Jämtland och inte kring Stureplan som våra vanligaste tidningar har så svårt att ta till sig bärböckerna. Många trogna läsare frågar ofta om det. Men som sagt: Kul med Johan Hakelius och Spanarna!

Feelgoodbibliotekarien sa...

Och jag som var så säker på att nästa skulle heta Blåbär och begär!! Kanske kommer det en sån också?

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack! Blåbär och begär, Kyssar och körsbär... jag frossar i underbara titlar och tackar för tips - både titeltips och gärna recept- just nu recept där lingon ingår!!