https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 9 december 2008

När ska du skriva en "riktig" bok?

Hå hå ja ja - nu lovar W&W att de ska döpa sin bok till Fruset ögonblick, inte som min bok Frusna ögonblick. DN skrev fel, menar förlaget i mail till mig. Skönt i så fall. Jag kände mig litet mosad ett tag, undanskuffad ungdomsboksförfattare... Brukar inte känna så men visst finns det stunder när man blir trött på ett visst förakt som råder när det gäller barn- och ungdomsböcker.
"När ska du skriva en riktig bok då?" brukar välmenande människor fråga oss som skriver barn- och ungdomsböcker.
Just Frusna ögonblick är nog min "riktigaste" bok för övrigt. Riktiga böcker för riktiga människor, eller???

4 kommentarer:

Anonym sa...

Trist att barn -och ungdoms författande inte anses jämbördigt. Tänk t.ex. så mycket bra litteratur som lekts fram i sagoform och präglat och fortsätter att prägla hela generationer - Tolkien, Carroll, Blyton, C S Lewis, Mark Twain, Astrid Lindgren m.fl. Blyton lär ha sålt 400 miljoner ex. Ingen som frågade dom när de skulle skriva en 'riktig' bok. Förlagen var säkert upptagna med att gnugga sina händer.

Eva Swedenmark sa...

Ja, själv har jag aldrig ens slutat läsa barn- och ungdomsböcker. Min julbok ska bli: Bläckdöd av Cornelia Funke, den tredje i en fantastisk trilogi ungdomsböcker om bokens, ordets och berättandets magi. Bläckhjärta och Bläckmagi heter de tidigare böckerna. Bra lästips som tack för kommentaren!

Anonym sa...

tycker fortfarande de har snott din titel, men ändå bra att de ändrade lite
le boeuf

Eva Swedenmark sa...

Ja eller hur - och man får inte vara långsint. Nu hoppas jag på att min Frusna ögonblick kommer i pocket!