https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 20 december 2008

Verklighetsflykt med Jane AustenAnnica och jag skickade iväg manuset till Lingon och Lust till vår redaktör på förlaget igår. Man känner sig tom efter en manuslämning. 255 sidor... puff iväg. Och frågan inställer sig: Och nu då? Vad ska jag skriva? Ska jag ta det lugnt över julen, skrivpaus? (Det kan jag inte, frågan är retorisk, alltför många böcker bubblar i mitt huvud, alltför många röster ber om att bli skrivna)).
Vad skulle jag göra? Jo, tid för verklighetsflykt! Jag öppnade den tredje av de julklappar jag får öppna före jul. Min söta vän hade spelat in en massa filmer åt mig, upptäckte jag... Allt av Jane Austen, hade jag drömt om. Det fanns massor. Serier som Pride and Prejudice, Sense and Sensibility. En godisbutik för klänningsnostalgiker.
Ellen och jag valde att se Emma med Gwyneth Paltrow. I och för sig en ganska tråkig film, men vilka klänningar!!!! Oj vad vi drömde oss bort till sommarklänningar i lätt luftig muslin, det är en klänningsorgie i den filmen som är helt underbar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj vad härligt att läsa om en som som tycker likadant! Precis vad jag också tycker, klännings verklighetsflykter från dagens ibland ganska trista kläder. Hoppas det går bra med skrivandet...