https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 27 januari 2009

Jag orkar inte med ännu en försupen manlig polishjälte

Jag kände mig stressad och tänkte tillgripa medicinen verklighetsflykt/kriminalroman. Brukar funka. Funkade inte.
Jag började på en Jon Nesbo som jag gillat tidigare. Boken Rödhake lovordades. Jag läser, jag kämpar och tycker den är urtråkig. Ännu en försupen, men i grunden oj så hjältelik manlig polis, Harry Hole. Uppriktigt: orkar någon med ännu en sådan polis: på ytan loser men i grunden så skicklig och charmig. Vilken mansschablon! Jag orkar inte!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nä det var ju det som var så mysigt med Emma Valls Amanda tycker jag, en kvinna som huvudperson!Kommer det fler böcker om henne? ML

Eva Swedenmark sa...

Emma Vall har skrivit fem böcker om Amanda, jag tycker fortfarande jättemycket om dem. Men tyvärr vill Alfabeta inte nytrycka och satsa i pocket mer så då känner vi oss inte heller så motiverade, jag antar att de finns på bibliotek. Just nu har vi inga planer på någon ny. Men man vet aldrig! Kanske just för att jag blir så trött på alla dessa manliga försupna polishjältar som översvämmar marknaden.

Ango sa...

Jag håller med dig om Jo Nesbo. Jag försökte läsa en av hans böcker (Djävulsstjärna eller nåt sånt hette den), men jag gav upp den ganska snabbt. Jag ogillade karaktären Harry väldigt mycket, just för hans försupna och mansgrisiga sätt.
Jag har inget emot att man har ett visst kön i en huvudroll, och jag läser väldigt gärna deckare av olika slag, men just de här sluskarna betackar jag mig för. Samma gäller författare som Ian Rankin som skriver om män som om de vore utomjordiska i allt de klarar av.