https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 3 januari 2009

Städning och målning i present underlättar livetJag kunde inte sova. Så hela natten funderade jag kring andlighet. Vad är det för något? Jag bestämde mig för att skriva om det. Men mitt praktiska liv tog över. Det startade lugnt. Yoga på Friskis vid Ringen, härligt.
Men sen har jag haft en praktisk dag. Dottern får i födelsedagspresent att jag och hennes pappa målar om hennes slitna gamla kök. Så idag har vi köpt färg, spacklat, tvättat, rivit upp korkmatta och röjt. E. blir lite nojig. Hela hennes barndom byggde vi oavbrutet om i det gamla hus där vi bodde, sen byggde vi på landet. Det var som att bo på en byggarbetsplats hela tiden, säger hon.
I alla fall - det är härligt att hjälpas åt. Igår var det en annan vän som i julklapp gav bort en grundlig skafferistädning. Tänk om vi kunde göra så - träffas ett litet gäng och fundera på vad som behövs göras, baka bullar och frysa in, skura köksgolvet, sortera garderoben hos varandra - allt blir så mycket roligare om man hjälps åt.
Och man slipper använda de betalda hushållsnära tjänsterna. I stället gör man dem gratis åt varandra och skrattar under tiden.
På fotot är det min farmor Jenny som samarbetar i köket, visst är det en härlig gammal bild!!!

3 kommentarer:

Ango sa...

Men, visst är det fantastiska presenter!?
Jag minns när jag fött mitt yngsta barn och kom hem till ett skinande rent hem. Min bästa vän och hennes mamma hade städat högt och lågt (de visste att jag hade satt igång en storstädning direkt efter hemkomsten annars) medan maken och storasyskonen var och hämtade hem oss från BB. De hade också förberett en grillkväll i goda vänners lag, där jag blev fullkomligt uppassad (jag är van att fara runt som en skottspole, även när jag precis genomgått ett kejsarsnitt). Helt underbar present!

Jag är säker på att er dotter kommer tycka att hennes nya kök är den bästa present hon kunde få!

Kram
/Ango

peter sa...

Är det faster Elsa som står till vänster?

Att städa huset år lillebror är, vad jag har hört, en mycket uppskattad present.

Eva Swedenmark sa...

Det borde vara Elsa men är inte riktigt likt henne???
Ja synd att det är så långt till Östersund - annars kunde vi ha en syskonstädpatrulll!!!