https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 8 februari 2009

En glad nyhet - kärlekspirret försvinner inte när du blir äldreEn glad nyhet till alla som oroar sig för att kärlekspirr försvinner med stigande ålder - det gör det inte. Visst är det sjukt att man måste påpeka det! Det blev veckans snackis när den tyska filmen Sjunde himlen nyligen hade premiär, den visade nämligen att även personer över 70 år har sex med varandra och njuter av det. Att en sådan självklarhet kan bli en sådan snackis visar vilken förljugen bild vi matas med - under vilket ålderstyranni vi lever. För övrigt: Äldre män har väl hela tiden sex på filmduken, med betydligt yngre damer då... det nya nu är att även en äldre kvinna som har sex visas i bild. Vi har lång väg att vandra och jag beundrar M-magasin för deras osvikliga kamp för en bättre syn på människans olika åldrar.
Oj! Nu gick jag igång. Egentligen var det inte det jag skulle skriva. Jag ville helt enkelt bara berätta att jag varit på bio och njutit av filmen Australia /mycket passion, se den stora bilden!/med en kär vän. Vi lutade oss tillbaka i biostolarna, njöt av filmen. Och det var lika pirrigt att hålla hand och pussas lite i smyg med honom som det var när jag var 15... 45 eller vad som helst. Det är inte åldern det hänger på. Det är förmågan att hålla öppet för sina känslor. Att tillåta sig att överväldigas av förälskelse, oavsett ålder. Pirret finns, det är bara så. Och mitt hjärta tar skutt även idag när jag ser in i ögonen på någon jag tycker om och vi ler mot varandra. Jag är tidlös då, förälskelse är det. Njutning också.
Vad handen som höll min var varm i biografens mörker, kärlek, pirr, förälskelse har ingen ålder.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag säger som Lady Ashley i filmen: Just because it is, dosen´t mean it should be!

Anonym sa...

Du har faktiskt skrivit 163 inlägg och bara ett enda har du taggat med ålder. Det tycker jag är ett hälsotecken om något.
Magnus

Eva Swedenmark sa...

Magnus - klart mitt inlägg ska taggas kärlek i stället!

Och anonym - så rätt, låt oss förändra världen inte acceptera den som den är.

Anonym sa...

En annan inspirerande film där de visar att förälskelsepirr och dramatik inte har någon ålder är Galen i Kärlek med Diane Keaton och Jack Nicholson!
Det är så kul att se något annorlunda, och samtidigt sjukt att det ska vara en raritet!