https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 20 februari 2009

Vad vi älskade Audrey Hepburn


Åh Audrey Hepburn, vi älskade henne! Mest min granne Birgitta, hon avgudade den smala eleganta rådjursögda Audrey och samlade bilder av henne. Birgitta var en glad knubbig tjej, så långt ifrån Audreyidealet man kunde komma. Men hon älskade henne.
Just nu har det intressanta programmet Stil i P1 ett långt inslag om Audrey - lyssna! "Vem ville titta på Audrey Hepburn - ett plattbröstad pojkflicka - så långt ifrån rådande stilideal som det gick att komma. Faktiskt ganska många och hennes sätt och utseende med oplockade ögonbryn, obefintlig klackhöjd och enkla klädstil blev snart det rådande idealet", berättar Stil - visst, oj vad jag minns!!! Se filmer med henne. Den här bilden är från Prinsessa på vift.

5 kommentarer:

Maria Herngren sa...

Jag gillade henne också. MEN den stora Hepburn för mig var vackra, riviga, roliga, vassa, smarta Katharine Hepburn! Hon var min dröm&idol.
Lite som Amanda Rönn väl (som jag ser att du skrivit om här nyss också), vår d’Artagnan (för oss musketöser).

Anonym sa...

Dessa idoler och förebilder, undrar om våra barn kommer att tänka på samma sätt om till exempel Madonna, vilka idoler kommer att leva kvar om fyrtio femtio år som ikoner? Vad tror du? Mia

ylva sa...

Hej,igen,
min stackars mor som var tunn som en sticka, och överlycklig åt denna nya look, plötsligt var hon accepterad och slapp de kurviga 50-talet! För övrigt såg jag Frukost på Tiffany nyligen och den är förvånadsvärt sevärd än idag. Superkul att se helt enkelt!
Hepburn framhålls ofta som stilicon, det roliga är att hon själv helst gick i - byxa och tröja! Dessutom har en del sagt att hon hade märkbart stora fötter, men min teori är att det inte alls är sant - hon var en modern Pippi, hon ville helt enkelt inte klämma ihop sina tår, och med det skomode som var då, var man tvungen att köpa för stora skor, vilket hon gjorde, dvs hon fick "större" fötter. Alla stora människor som sätter avtryck går sin egen väg.
: )
Skulle bara kika in och se vad du gjorde ikväll./Ylva

Eva Swedenmark sa...

Härliga Hepburns, häftiga idoler. Jag undrar också vilka av dagens idoler som håller om femtio år. Men madonna lever nog kvar. Ylva: jag fastnade i några gamla fotolådor jag lyft upp från källaren, hittade mitt urgamla idolalbum, det var inte bara Audrey H, det var Gina Lollobrigida också.... Snart kommer det bilder på bloggen. Kram till er alla tre.

Anonym sa...

Visste inte att Audrey Hepburn smugglade information för motståndsrörelsen under andra världskriget i Holland i sina platta ballerinaskor, det fick jag veta i Stil, tack för tipset, lyssnade på reprisen nu på morgonen. Fred kärlek och personlig lycka var målet för Audrey fick jag veta, hon ägnade sina sista år åt att arbeta i Unicef.
Monica