https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 20 februari 2009

Emma Valls deckare för vuxnaHar Emma Vall skrivit deckare för vuxna? frågar Kerstin mig. Det är en fråga jag fått från flera. Så jag svarar här som ett blogginlägg! Visst har Emma Vall /pseudonym för Maria Herngren, Annica Wennström och mig) skrivit deckare för vuxna, det var det vi började med.
Vår hjältinna Amanda Rönn, journalist i Sundsvall är huvudperson i fem böcker. De heter: Kattjakt, Änglavakt, Vänskapspakt, Stilla flyter ån och Slutpunkten. De finns säkert att beställa på bibliotek och kanske förlaget Alfabeta har kvar några ex av en del av böckerna. Kattjakt kom också i En Bok För Alla.
Vi har bönat och bett att förlaget ska ha alla böcker tillgängliga i ny pocketupplaga, men hittills har inget hänt. Kommer det inga fler böcker om Amanda? frågar läsare ganska ofta. Inte än, svarar vi. Men man vet aldrig.

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Åh, tack för det snabba svaret! Mitt bibliotek har alla böckerna utom den första. Ska skriva upp som på min att-låna-lista =)

//Kerstin

petra sa...

Och de är superbra! Några av mina favoriter.
När kommer det någon ny!?

Eva Swedenmark sa...

Jag skulle älska att skriva en ny Amanda-bok. Vem vet - men kanske sålde vi för få böcker för att förlaget skulle vara så entusiastiska att vi fått kraften att fortsätta. Jag blir så glad att du gillar dem, Petra. Amanda är vår d´Artatgnan brukar vi säga när vi kallar oss de tre musketöserna. Kom igen Maria och Annica... har inte Amanda fått ta det lugnt lite för länge nu?

petra sa...

Ja! Kom igen nu! Jag har läst alla fem böckerna och skulle älska fler. Ibland tänker jag på henne och undrar var hon är idag. Är hon kvar som kulturredaktör? Är hon gift? Har hon barn? Eller bor hon kvar!?

Anonym sa...

Håller med Petra, kom igen nu!
Monica