https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 27 mars 2009

Otur för er män om ni går på skönhetsmyterna man försöker pracka på er

Sataniska vill jag kalla de krafter som arbetar för att män ska drabbas av samma osäkerhet när det gäller utseende som vi kvinnor. Nu ska de också känna att de inte duger. Att allt är fel, men kan åtgärdas med pengar. Men kämpa emot, män. Vi älskar er inte som döda Kendockor utan som levande män med de utseenden ni har. Naturligtvis i bra form för att ni tränar och håller er i trim – men bli inte slavar under sjuka krav på diverse operationer, krämer mot rynkor, fettsugning och botox för att duga. Den bilaga om plastikoperationer som kom med Svenskan häromdagen var så försåtlig och gjorde mig riktigt förbannad! "Nu har det äntligen blivit männens tur" löd en rubrik - men tro det inte, det är bara otur för er om ni går på det. Anna Larsson, alltid läsvärd kolumnist i Svenskan är inne på samma tankar. Läs henne!
Det här är ämnat att undergräva ert självförtroende, få er också att känna att ni inte duger. Plastikirurger, krämtillverkare, försåtlig reklam vill att ni också ska se er i spegeln och bara upptäcka påstådda ofullkomligheter i stället för att ni känner er tillfreds.
Gå inte på de här nya skönhetsmyterna man försöker pracka på er!

9 kommentarer:

Annika sa...

Nej, usch och fy, en Ken-docka vill jag verkligen inte ha! Hel och ren och i bra trim, mer yta än så behövs inte för att få mig att glittra till!

Erika L sa...

Tack Eva! Jag håller med dig. Det stämmer nog det du säger, tyvärr. Jag är väldigt intresserad av kosmetikaindustrins och plastikindustrins historia, ett av mina favoritämnen som jag gärna läser om. Båda har en lång och dubbelsidig historik, med både positiva och negativa aspekter.

Jag börjar redan oroa mig för mina döttrar, 4 och 8 år gamla! Kommentarer från min 8-åring om att hon är ful och tjock - vad kommer det ifrån?! Vi brukar inte kommentera våra utseenden speciellt här hemma, och jag har aldrig bantat. Så det är viktigt det här.

Kram,
Erika

Anonym sa...

Rena fräscha män vill vi ha, utan svettlukt, hår i näsan och skit under naglarna. Det är inte samma sak som att tvingas plastikoperera sig eller sminka sig för att duga, eller hur? Är detta en jämlikhetsfråga, jag bara undrar? //Nina

Eva Swedenmark sa...

Rena, fräscha, med kroppar i trim, män som kvinnor. Precis så, Annica. Men inga påtvingade könsstereotyper som låser in oss i fängelser vi inte vill ha. Ja det är en jämlikhetsfråga, Nina.
Och Erika, jag förstår verkligen din oro, barn idag lever under en hård press när det gäller utseende och yta. Både pojkar och flickor.

Anonym sa...

Du säger att det är en jämlikhetsfråga - hur menar du då? Rätten för män att också bli ihjälstressade av krav på sitt utseende?//Nina

Eva Swedenmark sa...

Nej men hallå Nina - precis tvärtom, Jag vill inte att män och inte kvinnor ska bli ihjälstressade av utseendeschabloner och könsstereotyper. Jag har en utopi inskriven i mitt hjärta om ett jämlikt jämställt samhälle där män och kvinnor samexisterar och tar ansvar för sig själva och för sina barn, tillsammans.Så klart.

Anonym sa...

Jag förstår att du tycker så - jag bara skojade med dig och gjorde en paradox. Ungefär som med frågan om rökning. Nu röker kvinnor lika mycket eller till och med mer än män, har vi då uppnått jämlikhet på det området?
//Nina

Eva Swedenmark sa...

Men skojar du så rått med mig!! Och jag gick igång förstås.Trevlig helg!

Anonym sa...

Härligt att du går igång Eva! Jag bara älskar att vi både kan skoja och utbyta åsikter av alla de slag på din blogg! Trevlig helg själv förresten.//Nina