lördag 11 april 2009

Det här bokfyndade jag i brorsans kassar

På färjan mellan söder och Hammarby sjöstad finns bananlådor med bra böcker som man får ta. Igår hälsade jag på brorsan med påsktulpaner. Han var på väg till färjan efter en bokstädning med tre fulla kassar, han skulle alltså ge böcker, inte ta. Jag fick fynda först. Det här fann jag: In i öknen av Anna-Karin Palm - jag längtar efter mer av henne. Skriv Anna-Karin. Skriv! Marguerite Yuourcenar Mémoires d´Hadrien. Gustave Flaubert Madame Bovary. Laurence Sterne En sentimental resa genom Frankrike och Italien, fin gammal häftad liten bok som jag inte vet någonting om, älskar titeln. Walter Ljungquist Ombyte av tåg, hans debutroman i En bok för alla. Och sist någonting riktigt kul: Tyckt av min älsklingskåsör vassa underbara Marianne Höök. Den får följa med till landet idag. Tack brorsan!

3 kommentarer:

jswedenmark sa...

Jag och färjan och bokhyllan återfinns även i en fotnot i Birgitta Holms klara och fina Victoria Benedictsson-biografi.

PS till Walter: Känn dig inte utrensad, det var en dublett!

Annika sa...

Men nu har du ju plockat ut alla godbitar ju! :) Vilket bra tips, visste om dessa bananlådor. Jag gissar att man går dit med en kasse böcker och kommer tillbaka med samma kasse fast med annat innehåll!
Du kommer att få det underbart idag, med bra bok och strålande väder.

Eva Swedenmark sa...

Visst är det härligt när man kan byta och dela med sig. Jag gillar den principen. Går och väntar på en bra klädbytardag också. Det är som en cirkel sluts, förr fyndade jag allt på loppisar. Nu är jag där igen. Trevligt slitet, precis som jag kanske?