https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 21 april 2009

Stockholm vackrast i världen


Är Stockholm världens vackraste stad? Jag går längs kajen i sval frisk morgonluft, mitt i staden, men längs en kanal. Människor joggar förbi mig, en kvinna står och tränar taichi. På andra sidan förändras stadsbilden oavbrutet med nya byggnader i Hammarby Sjöstad. Färjan från sjöstaden släpper av människor som båtpendlar till jobbet. Himlen är så blå och klar. Medan jag går pratar jag i mobilen med Ellen långt borta i Joburg där staden kokar av aktiviteter inför valet. I Joburg går man mot höst, här nalkas vår och sommar. Hoppfullt.

6 kommentarer:

marillda.blogg.se sa...

Det är så vackert så, du har dessutom guldlägetm där nere vid kajen!
L¨åter som en härlig kombination, en vacker morgonpromenad med en vacker dotter på andra sidan luren.

Annika sa...

Ja, Stockholm är en av världens vackraste storstäder! Vi har tur som får bo här.

Anonym sa...

En 10:a mao sensazonell!

Eva Swedenmark sa...

Vackra morgnar när jag går längs kajen känner jag att jag är där jag vill vara, det är en lycko-zon just då.

Maria Björkman sa...

Annikas kommentar räddade det hela. Jag kan hålla med om att Stockholm är en av världens vackraste STORstäder. För en av världens vackraste städer råkar vara Visby!

Eva Swedenmark sa...

Ja det finns många vackra platser om man förmår se och njuta av det - i morse var Stockholm för mig vackrast i världen, en subjektiv lyckokänsla som fyllde mig helt enkelt. Visby är vackert, visst Maria. Och Matilda - Offerdal hur fint är inte det. Allra finast är att fyllas av lycka över att vara någonstans helt och hållet, just där, just då.