https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 21 april 2009

Vilka litterära sällskap är ni med i?

Vilka litterära sällskap är ni med i? Själv är jag med i Sonja Åkesson-sällskapet och får trevliga brev och information därifrån även om jag sällan hinner med mötena - som dessutom ofta äger rum på Gotland. Årsmötet äger rum 27 juni i Sonjas Park, Havdhem, Gotland till exempel. Sällskapet drivs av engagerade eldsjälar och så är det säkert med många litterära sällskap. Jag skulle gärna vilja vara med i fler - men man kan ju ändå få del i vad de gör, tack och lov. På söndag till exempel, då delar Gunnar Ekelöf-sällskapet ut årets pris till poeten Gunnar D. Hansson. Det tänker jag lyssna på.
Jag var länge med i Moa Martinson-sällskapet men kanske glömde jag betala? Jag vet inte men jag saknar informationen från dem. Karin Boye-sällskapet, finns det? Och Edith Södergran-sällskapet? Jag får botanisera lite i sällskapsfloran!
Men jag undrar över vilka sällskap ni är med i? Finns det något ovanligt trevligt jag missat?

7 kommentarer:

Annika sa...

Jag är helt novis på området, visste knappt att dessa sällskap var för vanliga dödliga. Men det låter kul! Ska kanske leta efter ett lämplig sällskap...

Eva Swedenmark sa...

Annika! Då har du något att upptäcka, det finns verkligen en hel flora av mer eller mindre aktiva roliga sällskap.

Anonym sa...

Litterära sällskap är sannerligen för vanliga dödliga. Vi får ta bort flera stycken ur medlemsregistret varje år, trist nog. Och ungdomarna vill ha communities, inte sällskap med årsmöten och sånt.

Här får man en överblick.

http://www.dels.nu/

John Sw

Eva Swedenmark sa...

Tack John! Titta in på den sidan Annika så får du se hur många sällskap det finns.Det kanske händer något med sällskapen då, John - de kanske blir facebookgrupper med trevliga IRL-möten ibland?

Annika sa...

Tack för tipset, det ska jag definitivt göra!

Anonym sa...

Ivar-Lo -sällskapet är min gubbe med i, verkar intressant, bra info- häfte bl a
Piraten-sällskapet är vår vän Ingvar A med i nere i Skåne
Kavallahusets Vänner, dock ej enbart författare, men trevliga årsmöten med fest
Kerstin

Eva Swedenmark sa...

Tack för tips! Jag har fått rappport om att Johan Olov-sällskapet i Horndal är synnerligen livaktigt, möten med ljuvlig förtäring och intressanta diskussioner.
Jag var på Ekelöf-sällskapet i söndags och hörde hur härligt min bror hyllade årets pristagare Gunnar D Hansson.