https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 15 april 2009

Virkad verklighetsflykt

I mina alltmera desperata försök att rymma från bokföringen kom jag just på att det är syjunta i morgon med ett gäng synnerligen pratglada, politiska, kulturella och vältaliga kvinnor som pratar och handarbetar. Ibland pratar vi så mycket att vi inte hinner virka, sticka sy. Nu vill jag med mig något påbörjat som bara löper fram i händerna medan jag pratar. Minns att jag läste den sötaste intervju med dansaren Tony Irving om vad han älskar att virka. Och på nätet fann jag Tonys virkade sjal, se bilden från Opal garn, där finns mönster och fler idéer. Jag kom på att jag hade en garnpåse med jättebra blå-turkosgarner. Kom också på att det var lika bra att börja nu, bara lite, för i kväll är det yoga och i morgon är det kvitton, kvitton igen! Skärpning nu! säger jag till mig själv. Men jag har smygvirkat en liten stund och fint blir det!

5 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jag förstår, förstår, FÖRSTÅR! Jag älskar att virka, men avskyr siffror! Tack för tipset på sjalen!!

Annika sa...

Gud så länge sedan jag virkade! Jag hade min storhetstid under de yngre tonåren då jag virkade kuddar på löpande band nästan. Och när barnen var bebisar stickade jag de sötaste små koftor och sockor till dem. Sytt massor med kläder har jag också gjort men nu har det inte blivit något sedan dotterns balklänning när hon gick ut 9:an. Vad roligt att ni har en syjunta, det är härligt att låta händerna arbeta. Lägg ut en bild på din sjal när den är klar!

Eva Swedenmark sa...

Sjalen kommer absolut att läggas ut - det är ett jätteroligt mönster, jag har nog virkat något liknande för länge sedan. Rekommenderas Maria - kanske i bomull för svala Gotlandskvällar?

Anonym sa...

Idag har jag slitit med bokföring och deklaration, jag som brukar säga att jag gillar siffror, idag gjorde jag det inte. Mitt bokföringspragram är så intelligent att det gör allting åt mig, och jag inget begriper. Längtar som vanligt efter någon i stil med min pedagogiske gamle mattelärare, som kan tala om ifall man gjort rätt och var man trasslat sig onödigt krångliga vägar på vägen. Men när man deklarerar får man ju aldrig veta. Dessutom vill jag smita och pyssla med mitt senaste handarbete - jag lånade en Kaffe Fassettbok och nu knåpar jag med ett lapptäcke till krypet i magen. /ylva K

Eva Swedenmark sa...

Hej Ylva! Jag försöker upprätta en väldigt försenad bokföring, utan program det begriper jag inte alls, men min sjal sneglar på mig hela tiden och undrar när jag ska komma och virka!
Jag frågade min revisor förra året om han tyckte jag skulle göra all deklaration och bokföring själv? Då tittade han plirande på mig och sa sa: Gör det du kan, skriv!