https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 17 maj 2009

Fräsetuss var ett riktigt sött ord!

Annika tycker i sin blogg att vi ska skicka Kevin till festivalen nästa år. Låter bra. En brett leende kille från Malta representerar Sverige. Men jag är onationalistisk när det gäller tävlingar om det så är OS, VM i fotboll eller schlagerfestivaler. Hur viktigt kan det vara att just Sverige vinner? Oviktigt för mig. Jag hade blivit glad igår om Malena vunnit, hon är en häftig kvinna med härlig röst. Men jag hade också blivit jätteglad om Estland vunnit.

Idag hyllar vi Norge, grattis på nationaldag och grattis till vinsten. Annica vill förresten avliva myten att kattunge heter fräsetuss på norska. Det ordet har jag aldrig hört.
Fräsetuss!!! Det vet jag vem som kommer att bli kallad! När Lilla My är utslitet blir "min lilla fräsetuss" en jättebra ersättning - den fräsetuss som vill ta åt sig får härmed göra det. Sött ord!

4 kommentarer:

Annika sa...

Vem vet, fräsetuss kanske hamnar i AOL så småningom!

Beatrice sa...

Ha ha! Jag har aldrig hört ordet förut, men det var rätt fränt! Men så har vi ju de där andra "norska" orden som guleböj och brusefotölj som visade sig vara falska norskättlingar... Kanske visar sig fräsetuss vara från samma släkte?

/Snart gift med äkta norrman

Eva Swedenmark sa...

Annika! Fräsetuss ingår numera i familjeordförrådet, mina döttrar anammade det direkt!
Bea! Okänt ord för "din" norrman också? Ja det är kul med nya ord. Kul att ni ska gifta er snart. Skogsöbröllop?

Beatrice sa...

Nej, tyvärr inget Skogsöbröllop. Men Greklandbröllop då det var där vi träffades för exakt 13 år sedan!