https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 16 maj 2009

Vårt hus med minnen fyllda av kärlek

Mitt lilla röda hus är ett enkelt hus - lågt i tak, sommarvatten, utedass. Ibland har jag på somrarna bläddrat i blanka inredningstidningar och funderat på vad man skulle kunna göra. Bygga ut, bygga om, köpa nytt? Nu känner jag hur rätt mina föräldrar gjorde. De köpte sitt lilla sommarhus på Alnön, några små enkla rum, enkla möbler. De skötte huset, målade, såg om taket. Framför allt ägnade de sig åt blommor och växter. Men det var inte så att de slet och sparade för att köpa nytt. De var så förnöjsamma. Det är som om de senaste årens släng köp nytt-våg står mig upp i halsen. Jag vill vårda det jag har. Mina gamla blå soffor, bekvämare finns inte. det gamla köksbordet, de nötta stolarna. Inte platsar hemmet på landet i flashiga inredningsreportge, men det är fint och hemtrevligt och det som finns där tycker jag om. Det är vårt hus helt enkelt. Minnen fyllda av kärlek. Vi köpte huset när sonen var nyfödd, barnen har tillbringat sina somrar där. Jag ser det som familjens hus, jag, mina barn, de barn de en gång får. Generationers hus.

4 kommentarer:

Annika sa...

Nej, nej, inte följa inredningstidningarnas själslösa råd! Trivsel är det absolut viktigaste och det har du redan. Fina minnen slår allt vad trender heter.

Eva Swedenmark sa...

Ja vad är en ny soffa mot den gamla där man har minnen av hur alla kryper ihop och myser? Och ett nytt bord jämfört med det jag hittade i grovsoporna för några år sedan och stolt förde hem! Nu förnyar jag med att måla men upptäckte förstås att nya tidningen Kattis hade en artikel om just den trenden - att ta tillvara det man har. Men det är ju en bra trend!

Evas blogg sa...

Nej all köphysteri är bara för mycket. Det gamla är oftast det som ger hemtrevnad. Jag gillar den trenden - ta tillvara på det man har.

Mattis sa...

Guuuud nej Eva, klart du inte ska göra om!
Det är hur jäkla supermysigt som helst hos dig.
Precis så som det ska vara i ett sommarhus.